Головна Новини Суспільство Кримінал Іловайськ. Бойовику "ДНР" повідомили про підозру у катуванні військових
commentss НОВИНИ Всі новини

Іловайськ. Бойовику "ДНР" повідомили про підозру у катуванні військових

Він застосовував тортури, які полягали у систематичному нанесенні великої кількості ударів

31 липня 2021, 16:50
Поділіться публікацією:

Бойовики фейкової республіки "ДНР" заочно повідомили про підозру у жорстокому поводженні з військовополоненими. Його підозрюють у катуванні військових, захоплених у полон поблизу Іловайська. Про це повідомляє  прес-служба Офісу генпрокурора.

Іловайськ. Бойовику "ДНР" повідомили про підозру у катуванні військових

Гражданин Украины, будучи участником террористической организации "ДНР", выполнял задачи ее ватажкив.Фото: ТАСС

За даними розслідування, громадянин України, будучи учасником терористичної організації "ДНР", виконував завдання її ватажків.

В одній з "в’язниць", облаштованій у захопленому бойовиками приміщенні Управління СБУ в Донецькій області, з серпня 2014 по лютий 2015 року він жорстоко поводився з військовослужбовцями Національної гвардії та ЗСУ, які були захоплені у полон.

Він застосовував тортури, які полягали у систематичному нанесенні великої кількості ударів руками, ногами і гумовим кийком, а також тривалому утриманні в нелюдських умовах без належної медичної допомоги і харчування.

"Коментарі" писали, що війна на сході України не дарма названа гібридною — крім активних бойових дій або ж дезінформації, бойовики не гребують використовувати і внутрішніх агентів для отримання інформації. Одного із таких шпигунів, котрий є жителем Донецької області й, як виявляється, працює на "ДНР", вдалося затримати співробітникам СБУ. Затриманий агент бойовиків працював в інтересах невизнаної республіки, добуваючи різний фактаж на підконтрольній Києву території України. Його вербування пройшло в так званому "міністерстві держбезпеки ДНР", яке контролюється спецслужбами Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що раніше в Україні затримали зухвалого агента ОРДЛО, який примудрився проникнути всередину Збройних Сил України. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про колишніх наглядачів в'язниць "Л-ДНР", яких будуть судити за злочини проти полонених.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини