Головна Новини Суспільство права людини Знущалися з бійців ЗСУ: в Україні судитимуть тюремних наглядачів "ДНР"
commentss НОВИНИ Всі новини

Знущалися з бійців ЗСУ: в Україні судитимуть тюремних наглядачів "ДНР"

Двом пособникам терористів оголошено підозру

5 травня 2021, 13:08
Поділіться публікацією:

Двом жителям Донецької області повідомили про підозру у жорстокому поводженні з військовополоненими та порушенні Женевської Конвенції. Про це йдеться на офіційному сайті Офісу Генерального Прокурора України.

Знущалися з бійців ЗСУ: в Україні судитимуть тюремних наглядачів "ДНР"

Тюрма - фото з відкритих джерел

Правоохоронці встановили, що в період із квітня по грудень 2014 року один із чоловіків працював у "в'язниці" де терористи з так званої "ДНР" утримували українських військовополонених. Зазначається, що окупанти показово облаштували її в застінках колишнього управління СБУ. За даними прокуратури, підозрюваний регулярно катував бійців ЗСУ, завдаючи їм удари руками та гумовим кийком по різних частинах тіла.

Інший підозрюваний працював наглядачем у тій самій "в'язниці" в період із квітня 2014 по лютий 2016 року. Своєю чергою він вдавався до моральних знущань з українських воїнів, словесно ображаючи, залякуючи їх та погрожуючи їх життю.

У прокуратурі зазначають, що такі дії є серйозним порушенням статті 130 Женевської Конвенції про поводження з військовополоненими 1949 року. Станом на сьогодні, встановлено понад 250 випадків катувань військових та цивільних громадян України у "в'язницях ДНР". Загалом на непідконтрольних територіях Донбасу налічується близько 170 закладів примусового утримання.

Нещодавно "Коментарі" опублікували матеріал про обмін полоненими в ОРДЛО і чому Росія затягує цей процес. Експертну думку дізнавайтесь за посиланням

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що політик Віктор Медведчук нібито збирався сприяти передачі декількох полонених українок, які перебувають у в'язницях ОРДЛО. Втім, глава української делегації ТКГ Леонід Кравчук ще в січні заявив про те, що утримувані громадянки України так і залишилися у бойовиків, а літак, який повинен був їх забрати, так і не вилетів із Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини