Головна Новини Суспільство події В Україні затримали агента «ДНР»: як він був пов'язаний із ООН (ФОТО, ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні затримали агента «ДНР»: як він був пов'язаний із ООН (ФОТО, ВІДЕО)

Шпигун російських бойовиків передавав інформацію про розташування та режим охорони різних військових об'єктів України

3 червня 2021, 12:07
Поділіться публікацією:








Війна на сході України не дарма названа гібридною — крім активних бойових дій або ж дезінформації, бойовики не гребують використовувати і внутрішніх агентів для отримання інформації. Одного із таких шпигунів, котрий є жителем Донецької області й, як виявляється, працює на "ДНР", вдалося затримати співробітникам СБУ.

В Україні затримали агента «ДНР»: як він був пов'язаний із ООН (ФОТО, ВІДЕО)

СБУ затримала агента "ДНР" на Донеччині. Фото: РБК-Україна

Про інцидент детально інформує прес-служба відомства.

Затриманий агент бойовиків працював в інтересах невизнаної республіки, добуваючи різний фактаж на підконтрольній Києву території України. Його вербування пройшло в так званому "міністерстві держбезпеки ДНР", яке контролюється спецслужбами Російської Федерації.

В Україні затримали агента «ДНР»: як він був пов'язаний із ООН (ФОТО, ВІДЕО) - фото 2

Стеження за окремими підрозділами ЗСУ, СБУ, нацгвардійцями, прикордонниками і не тільки — такий спектр завдань був у затриманого агента "ДНР". Також він повідомляв, як "перекидаються" військова техніка та особовий склад військовослужбовців України у зоні проведення Операції Об'єднаних Сил на Донбасі.

Вся добута шпигуном інформація передавалася російським окупантам в ОРДЛО.

Відзначимо, що затриманий агент бойовиків виявився пов'язаним з Організацією об'єднаних націй, вірніше Управлінням Верховного комісара ООН з питань біженців. Все тому, що шпигун "ДНР" працював у громадській організації, яка виконує роль виконавчого партнера згаданого Управління.

Співробітники СБУ вже пред'явили затриманому підозру в створенні терористичної групи (ч.1 ст.208 ККУ), проводяться необхідні слідчі дії.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що раніше в Україні затримали зухвалого агента ОРДЛО, який примудрився проникнути всередину Збройних Сил України. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про колишніх наглядачів в'язниць "Л-ДНР", яких будуть судити за злочини проти полонених.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини