Головна Новини Суспільство Кримінал Бойовик "ДНР" влаштувався до лав ЗСУ і служив на Донбасі: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойовик "ДНР" влаштувався до лав ЗСУ і служив на Донбасі: деталі

На початку війни на Донбасі чоловік брав участь у складі незаконних збройних формувань

18 травня 2021, 15:28
Поділіться публікацією:

У лавах Збройних сил України викрили колишнього бойовика "ДНР", який влаштувався служити у підрозділ українських військових в районі операції Об’єднаних сил. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Бойовик "ДНР" влаштувався до лав ЗСУ і служив на Донбасі: деталі

Обшук. Фото: СБУ

Чоловік у 2014 році в складі бойовиків "ДНР" зі зброєю в руках чергував на одному з блок-постів у Слов’янську на Донеччині. Він перевіряв громадян та автівки. Після цього виїхав на підконтрольну Україні територію, пішов до військкомату і за підробленими документами влаштувався служити в українську армію.

Викрити його змогли оперативники військової контррозвідки. Під час обшуку вдома у колишнього бойовика "ДНР" знайшли травматичний пістолет і проросійську символіку.

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України. Йому інкримінують створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань. Досудове слідство триває, додали в СБУ.

Раніше повідомлялося, що двом поплічникам "ДНР" оголосили підозру у жорстокому поводженні з військовополоненими та порушенні Женевської Конвенції. Один із підозрюваних регулярно катував бійців ЗСУ, завдаючи їм ударів руками та гумовим кийком по різних частинах тіла. Інший працював наглядачем у "в’язниці" бойовиків.

У Дніпрі також викрили агента розвідки бойовиків "ДНР". Він збирав дані про підрозділи українських військових. Раніше затриманий мешкав на окупованій частині Донеччини.

Тим часом матері зниклих безвісти українських військових на Донбасі та в окупованому Криму занепокоєні бездіяльністю влади. Омбудсмен Людмила Денисова заявила про намір звернутися з цього питання до голови Офісу президента Андрія Єрмака.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини