Головна Новини Суспільство права людини Робоча група щодо зниклих безвісти на Донбасі не збиралась майже рік, — омбудсмен
commentss НОВИНИ Всі новини

Робоча група щодо зниклих безвісти на Донбасі не збиралась майже рік, — омбудсмен

Матері зниклих безвісти на Донбасі та в окупованому Криму занепокоєні бездіяльністю влади

17 травня 2021, 21:53
Поділіться публікацією:

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова зустрілась з матерями військових, зниклими безвісти на Донбасі та в окупованому Криму. Про результати зустрічі омбудсмен розповіла на своїй сторінці у Facebook.

Робоча група щодо зниклих безвісти на Донбасі не збиралась майже рік, — омбудсмен

Зустріч омбудсмена з матерями зниклих безвісти військових. Фото: Facebook / Людмила Денисова

За її даними, на окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей зниклими безвісти вважаються 258 українців. Омбудсмен зазначила, що матері занепокоєні тим, що з липня 2020 року не відбулося жодного засідання робочої групи при президентові України з питань зниклих безвісти на Донбасі та полонених.

"Вважаю, що для ефективної роботи групи необхідно оновити її склад. Туди мають увійти представники родин осіб зниклих безвісти, громадських організацій та владних структур. З такою пропозицією звертатимуся до голови Офісу президента України Андрія Єрмака", — повідомила Денисова.

Водночас Постійна комісія з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин при Кабінеті міністрів, провела поточного року чотири засідання, додала омбудсмен. Під час останнього представники Місії Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні висловили готовність надати програмне забезпечення для Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти.

Нагадаємо, українська сторона отримала списки на обмін полоненими від представників ОРДЛО.

Росія затягує процес обміну полоненими з ОРДЛО тому що хоче змусити Україну на прямі переговори із так званими "Л-ДНР", вважає спікер української делегації у Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Орестович. Перемовини в ТКГ щодо обміну полоненими заходять в глухий кут через позицію Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини