Головна Новини Суспільство Кримінал Чиновник Міноборони попався на схемах з ухилянтами
commentss НОВИНИ Всі новини

Чиновник Міноборони попався на схемах з ухилянтами

Силовики заблокували схеми ухилення чоловіків від мобілізації – в столиці, на Закарпатті та Львівщині

16 березня 2023, 17:07
Поділіться публікацією:

У ході слідчо-оперативних дій СБУшники на території кількох областей України повідомили про підозру п’ятьом організаторам оборудок з відправленням чоловіків призовного віку за кордон задля ухилення від служби, пишуть "Коментарі".

Чиновник Міноборони попався на схемах з ухилянтами

СБУ нейтралізувала ще три схеми ухилення від мобілізації

За гроші зловмисники пропонували військовозобов’язаним уникнути мобілізації на підставі фальшивих документів або шляхом нелегального виїзду за межі нашої держави. Вартість таких "послуг" становила близько $9 тисяч.

Чиновник Міноборони попався на схемах з ухилянтами - фото 2

У Києві співробітники СБУ спільно з ДБРівцями затримали заступника начальника одного з управлінь Міністерства оборони України, який організував незаконне оформлення документів для зняття громадян з військового обліку. Для реалізації злочинного механізму він використовував свої зв’язки в Територіальних центрах комплектування і соціальної підтримки у декількох регіонах.

А на Закарпатті незаконними оборудками займалися двоє мешканців Берегівського району. Один із фігурантів – раніше засуджений за незаконне переправлення осіб через державний кордон. Зловмисники планували перевозити своїх "клієнтів" поза встановленими пунктами пропуску на власних авто.

На Львівщині силовики затримали трьох ділків, які пропонували ухилянтам втекти за кордон як водіям міжнародних перевезень.

Усім фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України — незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Чиновник Міноборони попався на схемах з ухилянтами - фото 3

"Коментарі" також писали про те, що минулого року від початку воєнного стану 12 тисяч чоловіків намагалися незаконно залишити Україну, 15 з них загинули.

Повідомляв портал "Коментарі" і як СБУ заблокувала 26 телеграм-каналів, які допомагали ухилянтам уникати мобілізації, а саме — повідомляли про роздачу повісток.
Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Захід має збільшити підтримку України – у що виллється провокація із збитим дроном США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини