Головна Новини Суспільство Кримінал У Держприкордонслужбі розповіли про кількість ухилянтів, яких вдалося затримати
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держприкордонслужбі розповіли про кількість ухилянтів, яких вдалося затримати

Від початку воєнного стану 12 тисяч чоловіків намагалися незаконно залишити Україну, 15 з них загинули

30 грудня 2022, 20:20
Поділіться публікацією:

Прикордонники порахували кількість спроб незаконного перетину кордону чоловіками призовного віку з початку введення в дію на території України воєнного стану, пишуть "Коментарі".

У Держприкордонслужбі розповіли про кількість ухилянтів, яких вдалося затримати

Здебільшого чоловіки намагаються перебратися у незаконний спосіб у країни Європи

З початку повномасштабної війни, 24 лютого 2022 року, розпочато понад 2100 кримінальних проваджень: понад 430 з них – за незаконне переправлення осіб, за підробку документів – 1650, за ухилення від призову – більше ніж 20. Майже тисячі особам оголошені підозри у вчиненні цих злочинів та більш як 350 з них уже притягнені до кримінальної відповідальності. Окрім того, зафіксували 410 безрезультатних спроб підкупу прикордонників на суму понад 4,9 млн грн.

Від початку воєнного стану зафіксовано 12 випадків виявлення потопельників на українсько-румунській річковій ділянці кордону. Крім того, прикордонники виявили тіла трьох чоловіків, які загинули в горах. Здебільшого чоловіки, які намагаються уникнути служби у війську, намагаються перебратися у незаконний спосіб у країни Європи, тобто — на Західному кордоні України.

Як писали "Коментарі" раніше, Служба безпеки України (СБУ) спільно зі спецслужбою Республіки Молдова SIS (Служба інформації та безпеки) заблокувала транснаціональний канал нелегальної міграції до Євросоюзу. За гроші зловмисники пропонували українським громадянам призовного віку виїхати за межі України поза контрольно-пропускними пунктами. "Трафік" пролягав з території Вінницької та Чернівецької областей до Молдови, а далі "обхідними шляхами" в країни ЄС.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали, що роботу прикордонників посилили новоспечені команди кінологівЧитайте також на порталі "Коментарі" — прикордонники затримують на кордонах ухилянтів від мобілізації.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Константин

30 грудня 2022, 21:15

Хто пустил врага на ЗАЭС прикордоники?


Новини