Головна Новини Суспільство Кримінал Прикордонники затримують на кордонах ухилянтів від мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Прикордонники затримують на кордонах ухилянтів від мобілізації

На державному кордоні затримано ухилянтів від мобілізації

6 березня 2022, 09:47 comments2522
Поділіться публікацією:

На західних кордонах затримують чоловіків призовного віку, які намагаються втекти з території країни. Станом на 6 березня, затримано 74 повнолітніх чоловіків віком до 60 років. Про це повідомляють в прес-службі Державної прикордонної служби.

Прикордонники затримують на кордонах ухилянтів від мобілізації

Затримані прикордонниками, фото Facebook

Затримання проводили українські прикордонники підрозділів "Яблунівка", "Хижа" і "Солотвино" Мукачівського, співробітники Тячівського РВП ГУНП у Закарпатській області, молдовські прикордонники.

"Чоловіки, громадяни України, призовного віку намагалися поза пунктами пропуску перетнути державний кордон України. Під час патрулювання держрубежу наряди затримали шістьох чоловіків з різних куточків України — Києва, Харкова, Житомира, Івано-Франківська Кропивницького та Закарпаття", — йдеться в дописі.

З втікачами військовослужбовці Держприкордонслужби вже провели профілактично-роз’яснювальну роботу та проконтролюють їх похід до військкомату.

Групу з 14 осіб до кордону везли двома автомобілями мешканці Нижньої Апші. Тепер їх підозрюють в злочині, передбаченому статтею 332 Кримінального кодексу "Незаконне переправлення осіб через ДКУ". Про дії громадян повідомлено до Національної поліції.

Порушники правил перетину кодону затримали в адміністративному порядку за статтею 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України", їх передано представникам Національної поліції України.

Як повідомляв портал, окупанти грабують людей на дорогах у Сумській області. Про це інформує в соціальних мережах глава Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький. Як він зазначає, відповідаючи на запитання громадян, сьогодні не можна безпечно евакуюватись з міста Суми чи з інших міст області, як Охтирка, Тростянець, Лебедин, та інших сумських населених пунктів. Бо російські військовослужбовці займаються мародерством. Здійснюють грабіж, а буває, що і стріляють в автомобілі мирних людей біженців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини