Головна Новини Суспільство Домашні улюбленці Роботу прикордонників посилили новоспечені команди кінологів
commentss НОВИНИ Всі новини

Роботу прикордонників посилили новоспечені команди кінологів

Після піврічного навчання кінологи зі своїми псами-напарниками вирушили охороняти кордони

23 грудня 2022, 18:16
Поділіться публікацією:

Сьогодні службові собаки є незамінними помічниками прикордонників, без яких не обходиться жоден підрозділ Державної прикордонної служби України, пишуть "Коментарі" за інформацією пресслужби Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

Роботу прикордонників посилили новоспечені команди кінологів

На охороні рубежів додалося 60 прикордонників та їх чотирилапих вихованців

 Майже шість десятків прикордонників та їх чотирилапих вихованців успішно завершили навчання та опанували професію кінолога. Це юнаки та дівчата, які за покликом серця вирішили стати кінологами та поєднали своє життя з охороною державних рубежів. Навчання тривало пів року, за цей час вони стали справжніми фахівцями своєї справи та єдиною командою зі своїми напарниками.

Чотирилапі "курсанти" вчилися затримувати порушників, а також шукати зброю, наркотики та цигарки, що вони вміло демонстрували під час здачі випускних іспитів. Відтепер одні з них — виявлятимуть зброю та наркотики, інші — затримуватимуть порушників, але у всіх одне завдання — охорона державного кордону України

"Іспити складено успішно і кінологи зі своїми чотирилапими напарниками вирушають на охорону державних рубежів. Тож тепер у порушників жодного шансу, охорона кордону тепер в надійних лапах хвостатих охоронців", — кажуть в Держприкордонслужби.

З початком широкомасштабного вторгнення кінологи Держприкордонслужби збільшили та кількість службових собак з мінно-пошукового профілю. Це, перш за все, дозволить відшукати небезпечні предмети на найбільш загрозливих напрямках, що убезпечить службу колег на тих ділянках кордону і прикордоння, де окупанти залишили чимало смертоносних пасток. Також ці вміння кінологів наразі дуже потрібні на усіх ділянках кордону, де можливі диверсії противника.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські кінологи тепер теж під санкціями: Міжнародна Кінологічна Федерація в рази посилила санкції проти Російської Кінологічної Федерації.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

4144

23 грудня 2022, 22:46

Найди себе снегурочку на ночь (без шлюх и разводил), здесь девушки ищут только сeкcа, многие готовы на эксперименты.------- https://min.lc/sisy


Новини