Головна Новини Суспільство Війна з Росією СБУ заблокувала телеграм-канали, які повідомляли про вручення повісток
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ заблокувала телеграм-канали, які повідомляли про вручення повісток

В Одесі, Чернівцях, Калуші та Івано-Франківську

8 березня 2023, 16:59
Поділіться публікацією:

СБУ заблокувала 26 телеграм-каналів, які допомагали ухилянтам уникати мобілізації, а саме — повідомляли про роздачу повісток. По це повідомляють "Коментарі" з посиланням на пресс-службу СБУ.

СБУ заблокувала телеграм-канали, які повідомляли про вручення повісток

СБУ заблокувала телеграм-канали, які протидіяли мобілізації

Як повідомляє спецслужба, інтернет-ресурси "повідомляли" про заходи, які проводять Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки в Івано-Франківській, Черкаській, Вінницькій, Чернівецькій, Київській, Львівській та Одеській областях. Насамперед, вони "зливали" актуальні місця вручення військовозобов’язаним повісток та закликали ховатися від представників військкоматів. Для збору відомостей про "локації" використовували власну мережу інформаторів серед місцевих жителів. Через постійне "оновлення" інформації канали швидко "нарощували" власну аудиторію, яка перевищила 400 тис. підписників. Після цього адміністратори вирішили зробити на цьому "бізнес" і запропонували свої платформи для розміщення комерційної реклами.

Можна припустити, що після цього на них і змогли вийти працівники спецслужб.

Серед організаторів каналів – двоє власників SMM-компанії, яка займається просуванням інтернет-ресурсів з використанням так званих ботоферм.

Під час обшуків за адресами проживання фігурантів правоохоронці виявили: комп’ютери та мобільні телефони і банківські картки, на які інтернет-підприємцям надходили гроші за розміщення реклами.

Наразі, шести адміністраторам телеграм-каналів планується повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань). Їм загрожує до 10 років ув’язнення. 

Тим часом, Україна зробила ще один крок до цифровізації.

Окрім того, за допомогою застосунку Дії відтепер можна сгенерувати ковід-сертифікат, навіть якщо щеплення від коронавірусу зроблені за кордоном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини