Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Знакового виконавця оголосили ворогом Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Знакового виконавця оголосили ворогом Росії

Борису Гребенщикову, слідом за іншими опозиціонерами, влада РФ надала статус "іноземного агента"

1 липня 2023, 19:54
Поділіться публікацією:

Мін'юст РФ поповнив список "іноагентів" кількома політиками, журналістами та ЗМІ, включивши туди відомого виконавця Бориса Гребенщикова. Про це повідомляють "Коментарі".

Знакового виконавця оголосили ворогом Росії

Борис Гребенщиков

Окрім нього, до списку потрапили видання "Бумага" та Sota.Vision, а також журналісти Олексій Горпинченко та Андрій Караулов, заступник голови московського відділення партії "Яблуко" Андрій Морєв, член фракції "Справедливої Росії" в Мосміськдумі Михайло Тімонов та хтось на ім'я "Ф. Гольдшмідт" ". Онлайн-видання "Важливі історії" та "Медуза" припускають, що мова може йти про колишнього головного рабина Москви Пінхаса (Філіппе) Гольдшмідта.

У реєстр "іноземних агентів" Мін'юст РФ також додав і Англо-американську школу в Москві, яка, як вважають у міністерстві, займається "пропагандою ЛГБТ-відносин".

Законодавство про "іноземних агентів" з'явилося в Росії у 2012 році. Як правило, Мін'юст РФ поповнює списки "іноагентів" щотижня по п'ятницях. З 1 грудня 2022 року закон дозволяє оголошувати "іноагентами" не лише тих, хто отримує кошти з-за кордону, а й тих, хто отримує іноземну "підтримку", а також "перебуває під іноземним впливом".

Раніше, російська рок-легенда, лідер гурту "Акваріум" Борис Гребенщиков заявляв про війну в Україні:

"Ви розумієте, якщо в центрі Європи одна країна напала на іншу і весь світ мовчить, тому що країна, що напала, має ядерну кнопку, то вибачте, стан непристойний. Я вважаю те, що відбувається в Україні — це ганьба. Ганьба всього світу і Росії особливо. Не будемо товкти воду в решеті, ми всі знаємо, що відбувається, безглуздо це обговорювати".

Щодо відомої фрази пропагандистів "де ви були вісім років", Гребенщиков говорив: "Війна триває вісім років, бо бандитів привезли з Бєлгорода та Ростова і закинули їх на Донецьк. Усі знають це. Немає сенсу приховувати. У мене дуже багато знайомих живе на Донбасі, і батьки там живуть. Тому я більш-менш розумію, що відбувається".

Тим часом, Зеленський відповів, скільки жертв серед мирного населення за час війни.

Білорусь може розмістити біля кордонів України до 8 тисяч "вагнерівців".

А медіахолдинг Євгена Пригожина припиняє свою роботу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини