Головна Новини Суспільство події Як автор "порнографічного" підручника з української мови відреагував на некоректні посилання
commentss НОВИНИ Всі новини

Як автор "порнографічного" підручника з української мови відреагував на некоректні посилання

Кіберполіція обіцяє виправити ситуацію найближчими днями

19 травня 2021, 18:43
Поділіться публікацією:

Український мовознавець і автор шкільного підручника з української мови для 10 класу Олександр Авраменко відреагував на знайдене в його книзі посилання на порносайт. Про це він висловився в своєму Facebook.

Як автор "порнографічного" підручника з української мови відреагував на некоректні посилання

Oлександр Авраменко. Фото: Facebook

Авраменко запевнив, що посилання на сторінці підручника було надруковано на вимогу авторського права, але на виході тиражу воно належало Новомиргородській районній раді Кіровоградської області.

Автор шкільного підручника стверджує, що видавець знайшов цей конфуз ще 17 травня і звернувся з вимогою "пофіксити" проблему у відділ Кіберполіції.

"Видавництво "Грамота" два дні тому звернулося до Кіберполіції України з проханням заблокувати порносайт, а віз і нині там", — заявив автор.

За його словами, правоохоронці повідомили, що розглянуть заяву протягом 10 днів.

Також Олександр Авраменко припустив, що такий інцидент міг статися з подачі одного з його недоброзичливців, адже його підручники часто займають перші місця в освітніх конкурсах.

Нагадаємо, що сьогодні, 19 травня, в мережі розгорівся скандал навколо підручника з української мови для 10 класу, де на одній зі сторінок знайшли посилання на порносайт.

Як зазначають самі учні, трапилася, швидше за все, лише прикра помилка. Усе тому, що надрукована адреса всього лише однією літерою відрізняється від назви сайту одного з локальних українських видань "Новомиргородські вісті". Різниця полягає в англійських буквах "i" та "y".

Раніше "Коментарі" повідомляли, чому вчителям доведеться заклеювати окремі моменти в підручниках хімії. Більше подробиць — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, який скандал нещодавно стався з українськими підручниками, присвяченими захисту Вітчизни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини