Головна Новини Суспільство події Українці збираються на протест під Офісом президента: що вимагатимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці збираються на протест під Офісом президента: що вимагатимуть

Члени родин, у яких їхні родичі загинули внаслідок нестатуних відносин під час проходження військової служби, збираються виходити на мітинг

2 лютого 2022, 16:10
Поділіться публікацією:

Уже завтра, 3 лютого, від Офісом президента на акцію протесту збираються родичі тих військових, які загинули внаслідок нестатутних відносин у армії. Збираються люди на 10 ранку. Про це повідомила у Facebook Olena Lypovenko, яка стверджує, що служила у тій самій частині 3021 Нацгвардії у місті Дніпро, де минулого тижня сталась трагедія, під час якої один з військових вбив 5 колег і ще стількох поранив з автомату. Передає портал "Коментарі".

Українці збираються на протест під Офісом президента: що вимагатимуть

Протести в Україні через нестатутні відносини у Нацгвардії. Фото з відкритих джерел

"В акції візьмуть участь батьки військовослужбовців, які загинули у 2018-2019 роках у військовій частині НГУ 3021, де служив Артем Рябчук.
Учасники акції вимагають поновити розгляд кримінальних справ та покарання для винних щодо кожного окремого випадку загибелі їхніх синів. Мітингувальники передадуть звернення до Офісу президента", — написала Олена.

За словами організаторів мітингу, їхньою метою є привернути увагу громадськості, влади, керівників силових структур до того безладу, який нібито відбувається у різних військових частинах, що призводить до жахливих трагедій. 

Раніше "Коментарі" писали про те, що 27 січня, близько 3:40 у Дніпрі солдат з автомату розстріляв десятьох військових: п’ятеро з них загинули, ще за життя п’ятьох нині борються лікарі. Пізніше його затримали і він визнав свою вину. Кіровський суд у Дніпрі обрав запобіжним заходом арешт у слідчому ізоляторі до 27 березня без можливості внесення застави. У той же день Володимир Зеленський підписав указ №34/2022 про звільнення Микола Балана з посади командувача Національної гвардії. Також глава держави видав ще один указ про призначення тимчасового виконувача обов'язків командувача. 

Читайте також: У Кремлі заявили, що Україна планує "напасти на РФ": як Москва пояснює таку заяву




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини