Головна Новини Суспільство Кримінал Кадрові зміни в Нацгвардії після трагедії в Дніпрі: кого звільнили
commentss НОВИНИ Всі новини

Кадрові зміни в Нацгвардії після трагедії в Дніпрі: кого звільнили

Президент звільнив командувача Нацгвардії після стрілянини в Дніпрі

28 січня 2022, 09:45
Поділіться публікацією:

27 січня президент Володимир Зеленський підписав указ №34/2022 про звільнення Микола Балана з посади командувача Національної гвардії. Також глава держави видав ще один указ про призначення тимчасового виконувача обов'язків командувача. 

Кадрові зміни в Нацгвардії після трагедії в Дніпрі: кого звільнили

Оголошено про підозру у вбивстві військовослужбовців, фото ДБР

Тож тепер замінить командувача Нацгвардії генерал-лейтенант Юрій Лебедь. Відомо, що Балан сам написав рапорт про відставку в зв'язку з трагедією в Дніпрі.

Нагадаємо, що 27 січня в Дніпрі військовий стріляв в інших військовослужбовців на Південному машинобудівному заводі. В результаті загинуло п'ятеро осіб, двоє з п'яти поранених в тяжкому стані. Протягом дня підозрюваний здався правоохоронцям самостійно, йому повідомлено слідчими Державного бюро розслідувань про підозру. 

Артемій Рябчук підозрюється у вчиненні правопорушень за пунктом 1 та пунктом 4 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство); а також за частиною 3 статті 408 КК України (дезертирство) та частиною 3 статті 410 КК України (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів). Про це відомо з сайту Державного бюро розслідувань.

Відомо, що підозрюваного перевірили на стан алкогольного, наркотичного сп’яніння. Також йому буде призначено експертиза щодо психічного стану. Серед версій злочину — можлива наявність особистих відносин між нападником та потерпілими. Слідчі перевіряють інформацію про факти цькування підозрюваного іншими військовослужбовцями.

Як повідомляв портал "Коментарі", Гетманцев наголосив, що з військовими треба проводити психологічну роботу, коментуючи трагедію в Дніпрі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Александр

28 січня 2022, 10:36

Соболезнования семьям погибших. Стрелок безусловно должен понести адекватное наказание. Но основная причина подобных трагедий, отсутствие реформ в армии. Дедовщина и издевательства в казармах как были много десятилетий назад, так и остались. Нужно ввести в порядок службы обязательное круглосуточное присутсвие дежурного офицера в казарме. Офицер должен постоянно наблюдать за психологическим состоянием служащих, выявлять потенциально неуравновешенных. Составлять психологические портреты и определять, кому оружия давать нельзя не только на отдельное дежурство а в принципе. Может и камеры видонаблюдения ставить. Минимизировать а лучше вообще лишить возможности старших военнослужащих издеваться над младшыми, вследствии чего происходят суициды или стрельба. Я служил в ВС еще в 80х, по состоянию на сегодня в понятии "дедовщина" не изменилось НИЧЕГО. Если ничего в этой части не менять, погибшие и дальше будут. К сожалению.


Новини