Головна Новини Суспільство події У Лукашенка заявили, що вмовили Пригожина: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Лукашенка заявили, що вмовили Пригожина: подробиці

Вагнерівці зупинили свій рух до Москви, під гарантії Лукашенка

24 червня 2023, 20:26 comments1810
Поділіться публікацією:

Глава Білорусі Олександр Лукашенко, який упродовж дня вів переговори з Євгеном Пригожиним, вмовив його зупинитися на підступах до Москви. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявили у прес-службі Лукашенка.

У Лукашенка заявили, що вмовили Пригожина: подробиці

Олександр Лукашенко

"Сьогодні вранці Президент Росії Володимир Путін поінформував свого білоруського колегу про ситуацію на півдні Росії з приватною військовою компанією Вагнер, — сказано в повідомленні. — Глави держав домовилися про спільні дії. У розвиток домовленостей Президент Білорусі додатково уточнивши по наявних власних каналах ситуацію, за погодженням з Президентом Росії, провів переговори з керівником ПВК Вагнер Євгеном Пригожиним. Переговори тривали протягом усього дня. Внаслідок чого дійшли домовленостей про неприпустимість розв'язування кривавої бійні на території Росії".

Як повідомляє прес-служба Лукашенка, Пригожин прийняв пропозицію глави Білорусі про "зупинку руху озброєних осіб компанії Вагнер на території Росії та подальші кроки щодо деескалації напруги".

Білоруські посадовці повідомляють, що на даний момент "на столі абсолютно вигідний і прийнятний варіант розв'язки ситуації, з гарантіями безпеки для бійців ПВК Вагнер".

Пригожин у своєму коментарі підтвердив цю заяву.

"ПВК Вагнер хотіли розформувати, — заявив він. — Ми вийшли 23 червня на марш справедливості. За добу ми пройшли, не доходячи 200 кілометрів, до Москви, — заявив Пригожин у своєму коментарі. – За цей час ми не пролили жодної краплі крові наших бійців. Зараз настав той момент, коли кров може пролитися. Тому, розуміючи всю відповідальність за те, що буде пролита російська кров з однієї зі сторін, ми розвертаємо свої колони і йдемо у зворотному напрямку до польових таборів згідно з планом".

Раніше Рада національної безпеки республіки Білорусь зробила заяву, в якій стверджувала, що "Білорусь була і залишається союзником Росії, що повністю поділяє цілі та завдання СВО".

— Ця важка, вимушена та виправдана місія із захисту російських людей на Донбасі. Фактично, йде боротьба за майбутнє слов'янського світу, – заявило сьогодні керівництво лукашенківської Білорусі.

Тим часом стало відомо:

Хто вже загинув під час військового перевороту у Росії;

Куди дійшли війська Пригожина та Кадирова;

А також, що путіністи хочуть зробити з Пригожиним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Юрий

24 червня 2023, 20:16

Що і треба було довести. Країна Баг, просто за своєю природою не здатна мати суттєві досягнення чогось, окрім брехні, корупції і розкрадання себе. Злиденна чернь отримала тільки 20 світлин, для задоволення жаги видовища, та і ті не всі справжні. Черні навіть на думку не спало замислитись, а чим таким займалась наша "геніальна" владна Хунта, яка вже через 0,5 години всі справи покинула і почала рекламуватись на фоні подій? Але ГОЛОВНА шкода, як завжди від пропаганди, яка своїм базіканням заробляє собі і шкодить справі. І нашого Нарциса Всесвіту. Саме своїми криками: "Ось воно, почалась кривава бійня в середині Росії", біснуваті створили чудовий фон для переконливості Лукашенка. Йому достатньо було сказати: "Подивись, скільки поїдачів падла навколо, чекають як поллється кров. Їм це потрібно, а от народ Росії цього не пробачить нікому". Подіяло. Поки є біснуваті нарциси, вони базіканням допоможуть зупинити будь-яку смуту на Росії.


Новини