Головна Новини Суспільство події Рожева рідина на поле під Рівним виявилася хімікатом
commentss НОВИНИ Всі новини

Рожева рідина на поле під Рівним виявилася хімікатом

Чи є загроза для людей

23 липня 2021, 19:44
Поділіться публікацією:

Недалеко від обласного центру Рівненського області — міста Рівне, в поле знайдено калюжі з рожевим розчином. Державна служба з надзвичайних ситуацій встановила походження цієї речовини. Виявилася, це агрохімікатів для боротьби зі шкідниками на полях. Про це повідомили в прес-службі Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Рожева рідина на поле під Рівним виявилася хімікатом

Фахівці ДСНС координують процес утилізації речовини. Фото: ДСНС

Відзначається, що препарат направлений на яйця і личинки шкідників, які внаслідок обприскування гинуть. Клас небезпеки препарату називають третім з існуючих п'яти.

Експертами була також проведено обстеження атмосфери в районі розливу агрохімікату і встановили, що вмісту небезпечних речовин в повітрі немає.

"Загрози для людей немає. Фахівці ДСНС координують процес утилізації сільгоспвиробником речовини. Ситуація на контролі", — повідомили рятувальники.

Як писали напередодні "Коментарі", дивні калюжі першим помітив і викликав надзвичайників житель села Колоденка ще в четвер, 22 липня. У повідомленні рятувальників говориться: голова місцевої ОТГ розповів їм про одне з аграріїв, який залишили на полі під час обробки землі, розлитим невідому речовину.

Нагадаємо, що сайт "Коментарі" інформував своїх читачів про те, що після аварії на "Рівнеазоті" в Україні прогнозують кислотні дощі. Після того як труба в одному з цехів втратила герметичність, в атмосферу вирвалося хмара з окисом азоту, яке мало помаранчевий колір. Згідно з інформацією Укргідрометцентру, це матиме певні наслідки для погоди.
Нагадаємо, як в Житомирі сталася ДТП за участю автоцистерни, яка перевозила скраплений природний газ.   На щастя, інцидент обійшовся без жертв і постраждалих. Рятувальники також підкреслили, що сама цистерна залишилася цілою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини