Головна Новини Суспільство події Після аварії на «Рівнеазоті» в Україні прогнозують кислотні дощі: де саме
commentss НОВИНИ Всі новини

Після аварії на «Рівнеазоті» в Україні прогнозують кислотні дощі: де саме

Наступні два дні вітер зі сторони Рівного дутиме в південно-східному напрямку

21 липня 2021, 14:31
Поділіться публікацією:

Із вечора вівторка, 20 липня, вся Україна обговорює інцидент, що стався на хімічному заводі "Рівнеазот". Після того, як труба в одному із цехів втратила герметичність, в атмосферу вирвалося хмара з окисом азоту, що мала помаранчевий колір. Згідно з інформацією Укргідрометцентру, це матиме певні наслідки для погоди.

Після аварії на «Рівнеазоті» в Україні прогнозують кислотні дощі: де саме

Синоптики прогнозують кислотні дощі в Україні. Фото із відкритих джерел

Так, фахівці стверджують, що українцям не варто сіяти паніку — небезпеки для життя або здоров'я немає. Рівень діоксиду та оксиду азоту в наближених до Рівного населених пунктах знаходиться в нормі або зовсім трохи перевищує її, що також не є критично важливим.

Однак азот все одно поєднався з повітряними масами, які завдяки спокійній, не особливо вітряній погоді, не "пішли" далеко від місця вибуху. І все ж певна частина з виділених речовин з'єдналася із водою в атмосфері.

Метеорологи повідомляють, що в окремих населених пунктах Рівненської області пройшли підкислені дощі. На думку фахівців, подібне навряд чи повториться, але при цьому ризикувати ходити під час опадів без парасольки все ж не рекомендують.

Після аварії на «Рівнеазоті» в Україні прогнозують кислотні дощі: де саме - фото 2

Згідно з інформацією одеського сайту "ЕйтНьюз", наступні два дні в Україні очікуються пориви вітру в південно-східному напрямку. Це означає, що ймовірність підкислених дощів очікує на жителів Хмельницької, Житомирської, Вінницької і, власне, Одеської області.

З урахуванням того, що в найближчі кілька днів українці зустрінуться з хмарної і дощової погодою, слід бути уважнішими і не залишати парасольку, якщо зібралися вийти з дому.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, в яких регіонах України в середу, 21 липня, очікується значне похолодання. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, яку погоду синоптики прогнозують аж до завершення нинішнього літа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини