Головна Новини Суспільство події Пожежі на Луганщині хочуть визнати надзвичайною ситуацією державного рівня
commentss НОВИНИ Всі новини

Пожежі на Луганщині хочуть визнати надзвичайною ситуацією державного рівня

На Луганщині вигоріло близько 5 тисяч гектарів лісу, на місце пожеж прибув президент

8 липня 2020, 11:30
Поділіться публікацією:

Масштабні лісові пожежі на Луганщині, що тривають понад два дні та призвели до людських жертв і знищення будинків, місцева влада просить визнати надзвичайною ситуацією державного рівня. Про це заявив голова Луганської обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Пожежі на Луганщині хочуть визнати надзвичайною ситуацією державного рівня

Гайдай звернувся до Кабінету Міністрів України з такою заявою задля можливості виділити кошти з державного бюджету на ліквідацію наслідків стихійного лиха. Повідомляється, що питання розглянуть на засіданні уряду сьогодні.

Через вогонь вигоріло, за попередніми оцінками, близько п`яти тисяч гектарів лісу. Зараз на місці продовжують працювати рятувальники, медики та армійці.

Додамо, що жителі, які втратили дах над головою, отримають тимчасове житло.

"Підготовлено два заклади, в яких одночасно можна розмістити 110 осіб. Усі постраждалі перебуватимуть у комфортних умовах та отримуватимуть належне  харчування,  необхідну медичну та психологічну допомогу", — повідомив Гайдай.

Через НП у селищах Олександрівка та Смолянинове 1000 жителів перебувають без електропостачання, а без газопостачання – майже 1300 абонентів у Смоляниновому, Гречишкиному, Новоахтирці та Олександрівці Новоайдарського району.

Тим часом, на місце пожеж прибув президент України Володимир Зеленський. Також там знаходяться очільники МВС та РНБО Арсен Аваков та Олексій Данілов.

Нагадаємо, у Мережі показали моторошні фото пожеж на Луганщині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини