Головна Новини Суспільство події Масштабне загострення на Донбасі: почастішали обстріли, є жертви
commentss НОВИНИ Всі новини

Масштабне загострення на Донбасі: почастішали обстріли, є жертви

За минулу добу 5 травня 2021 року російські окупанти на Донбасі 19 раз порушували режим припинення вогню

6 травня 2021, 11:54
Поділіться публікацією:

Ситуація у лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях знову починає загострюватися. Не встигли українці обуритися безпринципному обстрілу Красногорівки, в результаті чого постраждала ковідна лікарня, як бойовики стали ще частіше порушувати режим тиші. За повідомленням штабу ООС, за минулу добу окупанти мінімум 19 разів відкривали вогонь по українських позиціях.

Масштабне загострення на Донбасі: почастішали обстріли, є жертви

За попередню добу окупанти 19 разів відкривали вогонь по ЗСУ, Фото із відкритих джерел

Як і раніше, російські бойовики не гребують порушувати Мінські угоди, застосовуючи заборонені види зброї. В їхньому арсеналі, використовуваному 5 травня, були міномети різних калібрів, гранатомети, артилерійські установки та стрілецька зброя.

Відзначимо, що в районі населеного пункту Новозванівка під час обстрілу противник застосував протитанкові гранатомети, а також обстріляв позиції ВСУ із допомогою протитанкових ракетних комплексів.

В цілому вогонь вівся у різних напрямках. "Найспекотніше" в середу було поблизу Новоолександрівки, Новозванівки, Водяного, Південного, Новотошківського, Майорська, Кам'янки, Причепилівки, Новомихайлівки, Гнутова і Пісків.

Втрат серед особового складу ЗСУ, на щастя, не було. Однак двоє захисників все ж отримали поранення різної тяжкості. Як повідомляють в штабі, після надання необхідної допомоги бійці знаходяться під наглядом медиків.

До слова, ранок 6 травня на Донбасі також був неспокійним. Ще до настання сьомої години бойовики мінімум раз відкривали мінометний вогонь убік українських військовослужбовців. Порушення режиму тиші зафіксовано біля Новгородського.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні судитимуть представників так званої "ДНР". За попередньою інформацією, ці особи виконували роль тюремних наглядачів і всіляко знущалися з полонених українських військовослужбовців. Трохи пізніше стали відомі їхні імена.

Також на порталі ви можете дізнатися, що до кордону з Україною продовжує прибувати російська військова техніка. За допомогою вантажних поїздів у напрямку до кордону перекидають різні бойові машини, танки, а також бензовози для дозаправки. Більше деталей, а також відео — в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Сташинский

6 травня 2021, 11:14

Беспринципные и наглые сепары подло и неожиданно обстреливают мирных воинов украины. Типа, ни с того, ни с сего взяли и обстреляли.


Новини