Головна Новини Суспільство права людини Стали відомі імена бойовиків, які знущалися з бійців ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі імена бойовиків, які знущалися з бійців ЗСУ

Обидва злочинці були внесені до бази "Миротворець"

5 травня 2021, 18:27
Поділіться публікацією:

Садистами виявилися жителі Донецька Євген Соколов і Валерій Пелихатий. Про це повідомляє видання "Гордон" із посиланням на свої джерела у правоохоронних структурах.

Стали відомі імена бойовиків, які знущалися з бійців ЗСУ

Бойовики "ДНР" - фото з відкритих джерел

Обидва чоловіки вже були внесені до бази центру "Миротворець".

За даними журналістів, Соколов народився у 1987 році, проживає в місті Донецьк і є членом так званої "комендантської роти ДНР".

Валерій Пелихатий на прізвисько "Пелікан" народився у 1986 році. Наразі він є водієм "військової комендатури №7", членом "окремого комендантського полку" і працює охоронцем у колишній будівлі СБУ Донецька, яка нині переобладнана на вязницю, в тому числі, й для військовополонених.

Обидва підозрюваних офіційно мають українське громадянство.

Нагадаємо, що їм повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з військовополоненими та порушенні Женевської Конвенції.

Станом на сьогодні встановлено понад 250 випадків катувань військових і цивільних громадян України у "в'язницях ДНР". Загалом на непідконтрольних територіях Донбасу налічується близько 170 закладів примусового утримання.

Нещодавно "Коментарі" опублікували матеріал про обмін полоненими в ОРДЛО і чому Росія затягує цей процес. Експертну думку дізнавайтеся за посиланням

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що політик Віктор Медведчук нібито збирався посприяти передачі кількох полонених українок, які перебувають у в'язницях ОРДЛО. Втім, очільник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук ще в січні заявив, що утримувані громадянки України так і залишилися у бойовиків, а літак, який повинен був їх забрати, так і не вилетів із Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини