Головна Новини Суспільство події Cума застави для Медведчука: стали відомі деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Cума застави для Медведчука: стали відомі деталі

Запобіжний захід для нардепа обиратимуть сьогодні

13 травня 2021, 12:53
Поділіться публікацією:

В Офісі генерального прокурора визначились із датою обрання запобіжного заходу та сумою застави для підозрюваного в державній зраді Народного депутата України та кума президента РФ Путіна Віктора Медведчука. Про це повідомляє РБК-Україна.

Cума застави для Медведчука: стали відомі деталі

Віктор Медведчук - фото: Укрінформ

За інформацією журналістів суд має розглянути справу сьогодні, 13 травня, о 13 годині. Наразі прокуратура розглядає два варіанти запобіжного заходу для Віктора Медведчука: тримання під вартою та застава сумою 300 мільйонів гривень. Зазначимо, що це лише десята частина з імовірно розграбованих нардепом газоносних ресурсів тимчасово окупованого Криму.

Своєю чергою адвокат Медведчука Богдан Коваль зазначив, що правоохоронці вручили повідомлення про підозру політику з порушенням норм Кримінального процесуального кодексу. Зокрема, Медведчук отримав документ не в день його фактичного складання — 11 травня. Додамо, що в той день нардеп не перебував вдома, а, за його словами, знаходився на відпочинку разом зі своєю дружиною

Нагадаємо, що вчора, 12 травня, Віктор Медведчук завітав до Офісу генерального прокурора та офіційно ознайомився з пред'явленими йому обвинуваченнями. Пробувши на допиті більше ніж три години, він назвав обвинувачення абсурдними та незаконними. 

Крім того, Медведчук звинуватив президента України Володимира Зеленського у політичних репресіях про які він начебто погрожував ще у 2019 році.

А 11 травня Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила Медведчуку та його колезі Тарасу Козаку про державну зраду та розкрадання природних родовищ на території окупованого Криму.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини