Головна Новини Суспільство події Запобіжний захід для Медведчука: стала відома дата судового засідання
commentss НОВИНИ Всі новини

Запобіжний захід для Медведчука: стала відома дата судового засідання

Віктор Медведчук ознайомився з обвинуваченнями

12 травня 2021, 20:09
Поділіться публікацією:

Запобіжний захід для Медведчука: стала відома дата судового засідання

Віктор Медведчук - фото: Укрінформ

Підозрюваний у державній зраді лідер політичної сили "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук офіційно ознайомився з висунутими йому обвинуваченнями та покинув Офіс Генерального прокурора. Про це повідомляє ВВС.

Нардеп пробув на першому допиті 3 години.

Адвокати Медведчука повідомили, що депутата підозрюють за 111 статтею Кримінального кодексу України про державну зраду та статтею 438 про порушення звичаїв війни.

Також вони зазначили, що поки не знають конкретної дати проведення судового засідання для визначення їхньому підзахисному запобіжного заходу. Але це точно має відбутися найближчими днями: 13 або 14 травня. 

Після ознайомлення зі звинуваченнями Віктор Медведчук назвав їх беззмістовними і додав, що не збирається покидати Україну. 

Перед візитом в Офіс Генерального прокурора нардеп розповів журналістам, що під час обшуків у нього вдома він разом із дружиною Оксаною Марченко знаходився на відпочинку в сусідній області, а про підозри дізнався зі ЗМІ. Крім того, додав, що готовий захищати власні інтереси в суді й не відчуває за собою провини.

Нагадаємо, 11 травня Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова повідомила Медведчуку та його товаришу Тарасу Козаку про підозру у вчиненні державної зради й замаху на розграбування природних ресурсів окупованого Криму.

"Коментарі" дізналися в експертів про ймовірність того, що зібрати докази по цій справі допомогли іноземні спецслужби. Також про те, як ситуація може вплинути на Петра Порошенка. Детальніше про це — в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини