Головна Новини Суспільство Біженці В Ірландії протестують проти українських біженців: кажуть "досить"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ірландії протестують проти українських біженців: кажуть "досить"

В одному з міст Ірландії пройшов протест проти відкриття нового притулку для біженців з України.

14 грудня 2023, 17:45 comments2762
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Мешканці Ірландії, які були відкриті до міграційної політики, почали говорити про можливі проблеми, які створюють біженці, зокрема й з України. В ірландському місті Росслер-Арбор пройшла акція протесту проти біженців.

В Ірландії протестують проти українських біженців: кажуть "досить"

Ірландець протестує проти українських біженців. Фото: Reuters/Karen Cox

Ірландія має велику діаспору в інших країнах, тому толерантно ставиться до мігрантів, які приїжджають в країну. Однак тиск майже 100 тис. біженців з України може вплинути на міграційну політику Ірландії. Про це свідчать протести місцевих мешканців.

У місті Росслер-Арбор проживає 1200 мешканців та близько 300 біженців. Вони були розміщені у трьох готелях, які стали притулками. Однак мешканці містечка почали протестувати проти уряду з закликом "досить" поблизу четвертого готелю, який очікується також стане притулком для українських біженців.

"Люди просто не можуть з цим впоратися... Де вони будуть вчитися, куди вони будуть звертатися за послугами лікаря?", — говорить 47-річний Марк Дойл, який протестує проти відкриття нового притулку для біженців з України.

Інші протестувальники обурюються втраті будинку пристарілих та вказують, що в місті практично не залишилось місць для поселення в готелі через біженців.

Ірландія вже почала змінювати політику щодо біженців. Прем’єр-міністр Лео Варадкар у жовтні повідомив, що країна досягла "ліміту наших можливостей" щодо розміщення біженців. Крім того, Ірландія, яка виплачувала одну з найвищих сум для біженців з України – 220 євро на тиждень зменшує допомогу до 38,8 євро з 2024 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Нідерландах місцеві мешканці вийшли на протест проти українських біженців.

Крім того, "Коментарі" писали про проблеми українських біженців в Ірландії, а також, що отримують та планують українці в Ірландії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини