Головна Новини Суспільство Біженці Країна, яка пропонувала найбільші виплати для українських біженців, скорочує їх у 6 разів
commentss НОВИНИ Всі новини

Країна, яка пропонувала найбільші виплати для українських біженців, скорочує їх у 6 разів

Європейська країна у якій українські біженці отримували найбільшу фінансову допомогу, зменшує виплати у кілька разів у 2024 році.

13 грудня 2023, 17:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українським біженцям в Ірландії скоротять виплати на допомогу у 2024 році. Замість 220 євро біженці з України отримуватимуть у майже 6 разів менше – 38,8 євро. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ірландське видання RTE.

Країна, яка пропонувала найбільші виплати для українських біженців, скорочує їх у 6 разів

В Ірландії скоротять допомогу біженцям у 6 разів. Фото з відкритих джерел

Міністр з питань інтеграції Ірландії Родерік О'Горман оголосив нові зміни для українських біженців. Згідно з ними біженці з України, які приїхали в Ірландію та перебувають у житлі наданому державою отримуватимуть 38,8 євро, тоді як раніше допомога досягала 220 євро на тиждень.

Крім того, обмеження стосуватимуться і тривалості перебування у державному житлі. Тепер Українські біженці можуть отримати житло лише на 90 днів, а потім повинні переселитись в інші місця. За такий крок Ірландія готова виплачувати додаткові кошти, однак поки що Родерік О'Горман не назвав конкретну суму. Зміни для соціальних виплат для українських біженців не будуть стосуватись щомісячної допомоги дітям, вона залишиться на рівні 140 євро.

Родерік О'Горман вважає, що такі зміни для біженців з України не збільшать кількість бездомних, адже Ірландії буде заохочувати українців до пошуку роботи та допомагатиме з цим. Зміни для українських біженців почнуть діяти з початку 2024 року та не торкнуться тих, хто вже перебуває в країні.

Нагадаємо, що згідно з даними Євростату станом на кінець жовтня у статусі тимчасового захисту у країнах ЄС перебуває 4,24 млн українських біженців. 80 тис. з яких проживає в Ірландії. 

Якщо ви хочете дізнатись більше про життя українських біженців в Ірландії, можете переглянути нам матеріал про те, що отримують та планують українці в Ірландії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про країни з найбільшими виплатами для українських біженців. Серед лідерів опинились Бельгія та Ірландія.

Також "Коментарі" писали про тисячі українських біженців, які можуть стати безхатьками в одній з європейських країн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини