Головна Новини Суспільство Біженці Тисячі українських біженців можуть стати безхатьками: в якій країні виникла проблема
commentss НОВИНИ Всі новини

Тисячі українських біженців можуть стати безхатьками: в якій країні виникла проблема

До кінця березня 2024 року кілька тисяч біженців з України у Великій Британії можуть втратити дах над головою.

22 листопада 2023, 15:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Британський Червоний Хрест провів дослідження та виявив, що тисячі українських біженців до кінця фінансового року можуть опинитись без даху над головою. Щоб запобігти такому сценарію благодійні організації закликають виділити додаткове фінансування для біженців з України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Тисячі українських біженців можуть стати безхатьками: в якій країні виникла проблема

Бездомний у Великій Британії. Фото з відкритих джерел

Новий звіт вказує, що близько 6 тис. сімей українських біженців у Британії можуть стати бездомними до кінця березня 2024 року. З них 5 тис. будуть мати статус "базової форми бездомності" — спатимуть на вулиці, або мешкатимуть в гуртожитках чи знайомих. Такі показники є вищими ніж у 2022 та 2023 роках на 13%. Крім того, українські біженці мають ризик в чотири рази частіше стати бездомними ніж у британців.

Біженці з України перебувають у Великій Британії за двома програмами: Homes for Ukraine – приймають біженців британські громадяни у своїх будинках; Ukraine Family Schem – українські біженці приїжджають до своїх родичів.

Згідно з дослідженнями саме за програмою Homes for Ukraine біженці ризикують стати бездомними. Проблеми для біженців щодо втрати даху над головою пов'язують з кількома факторами: погіршення відносин з власниками будинку, мовний бар’єр та проблеми розуміння ситуації на ринку житла.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що діти-біженці з України розповіли про життя в Польщі. Вони назвали три основні проблеми з якими зіткнулись за кордоном.

Також "Коментарі" писали, що в деяких європейських країнах українські біженці можуть отримувати виплати на допомогу в кілька разів більші ніж середня зарплата в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини