Головна Новини Суспільство Біженці Одна з країн ЄС фінансує повернення українських біженців додому
commentss НОВИНИ Всі новини

Одна з країн ЄС фінансує повернення українських біженців додому

Як Чехія допомагає українцям повертатися на Батьківщину

3 червня 2024, 11:25
Поділіться публікацією:

Чехія оголосила про старт нового проекту, спрямованого на підтримку українських біженців, які вирішили повернутися на батьківщину. З червня по листопад цього року 400 українців зможуть безкоштовно вирушити додому — всі витрати на оплату проїзду візьме на себе чеський уряд. Особливу увагу приділено тим, хто за станом здоров'я потребує супроводу: для 30 пацієнтів буде організовано транспорт швидкої допомоги.

Одна з країн ЄС фінансує повернення українських біженців додому

Одна з країн ЄС фінансує повернення українських біженців

Ця програма, що стартувала в середині травня, вже виділила 5,5 мільйонів крон на реалізацію проекту. Серед 339 тисяч українців, які знайшли притулок у Чехії через воєнний конфлікт в Україні, багато хто вже виявив бажання скористатися цією унікальною можливістю.

Крім фінансової допомоги, Чехія активно співпрацює з українськими та міжнародними організаціями для забезпечення того, щоб повернення проходило гладко та без непередбачених проблем.

Нагадаємо, що багато українців шукають притулку за кордоном, але зіткнулися з новими проблемами, цього разу — у Чехії. Відмови в оренді житла через національну приналежність стали бичем для багатьох українців.

“Коментарі” також писали, що Чехія у перші роки витрачала значні кошти на утримання українських біженців, проте тепер українці приносять більше зиску, ніж витрат. За перші три місяці 2024 року Чехія спромоглася заробити на українських біженцях майже 3 млрд. крон (5,3 млрд. гривень).

Крім того, міністр внутрішніх справ Баварії та представник партії Християнсько-соціальний союз Йоахім Геррманн заявив, що Німеччина має скасувати будь-які пільги та виплати для українських біженців чоловіків призовного віку, які уникають мобілізації перебуваючи за кордоном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини