Головна Новини Суспільство Біженці Чи хочуть латвійці, щоб українські біженці залишились у Латвії після війни: неочікувані результати
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи хочуть латвійці, щоб українські біженці залишились у Латвії після війни: неочікувані результати

Громадяни Латвії відповіли, чи потрібно утримати українських біженців після війни, щоб полегшити латвійські проблеми з демографією та робочою силою.

28 січня 2024, 14:30 comments1440
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Більшість громадян Латвії не підтримують ідею, що українські біженці можуть залишитись після закінчення війни в Україні у Латвії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на опитування від центру Norstat на замовлення LSM.

Чи хочуть латвійці, щоб українські біженці залишились у Латвії після війни: неочікувані результати

41% громадян Латвії підтримують рішення, що українські біженці мають повернутись в Україну

Латвії намагається створити сприятливі умови для біженців з України, щоб в майбутньому вони могли залишитись в країні. Таким чином латвійський уряд намагається вирішити демографічну ситуацію в країні, а також дефіцит на ринку праці.

Соціологічний центр Norstat запитав у латвійців, чи слід державі спробувати утримати українських біженців після війни, щоб полегшити латвійські проблеми з демографією та робочою силою.

Лише 6% громадян Латвії погоджуються з ідеєю, що українські біженці мають залишитись в країні після закінчення війни. Частково підтримують таку пропозицію ще 14%. Тоді як за варіант категорично проти того, аби українські біженці залишались у Латвії проголосувало 17%, а ще 24% швидше згодні, що біженці з України мають повернутись додому. Решта, 31% зазначили свою нейтральну позицію щодо цього питання.

Чи хочуть латвійці, щоб українські біженці залишились у Латвії після війни: неочікувані результати - фото 2

Нагадаємо, що станом на жовтень 2023 року у Латвії було видано 28,5 тис. посвідок на проживання для громадян України, з них 23 тис. видані особам зі статусом тимчасового захисту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що одна з груп біженців з України втратить можливість знаходитись у Нідерландах до березня 2024 року.

Також "Коментарі" писали про польський уряд, який готує зміни для біженців з України. Однак ще до змін, Польщу масово залишають українські біженці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини