Головна Новини Суспільство Біженці Частина біженців з України повинна залишити Нідерланди: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Частина біженців з України повинна залишити Нідерланди: яка причина

Одна з груп біженців з України втратить можливість знаходитись у Нідерландах до березня 2024 року.

18 січня 2024, 15:45 comments2715
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Біженці з України, які є громадянами третіх країн мають час до 4 березня аби залишити Нідерланди. Таке рішення прийняв місцевий суд скасувавши попередню постанову. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Dutch News.

Частина біженців з України повинна залишити Нідерланди: яка причина

Біженці з України, які є громадянами третіх країн мають залишити Нідерланди. Фото з відкритих джерел

Суд вирішив скасувати рішення міністра юстиції Еріка ван дер Бурга, яке дозволяло громадянам з третіх країн, які виїхали з України після повномасштабного вторгнення Росії залишатись в Нідерландах.

Рішення стосується переважно іноземних студентів, які вчились в Україні. За попередніми підрахунками це близько 2,9 тис. осіб. Найбільшу групу студентів становлять представники Нігерії, Танзанії, Марокко та Індії. 

Іранська студентка, яка вчилась на стоматолога, але потрапила в Нідерланди розповіла, що ніколи б не залишила Україну, якби не війна з Росією.

"Ми вважали це своїм другим домом. У нас там було життя і майбутнє", — говорить Шима Санді.

Таким чином близько 100 тис. громадян України, які втекли від російського вторгнення можуть залишатись у Нідерландах без будь-яких умов з захистом до 4 березня 2025 року. Однак громадяни третіх країн, які жили в Україні та потрапили до Нідерландів після військової агресії РФ мають повернутись до своїх країн до 4 березня 2024 року, або подати заявку на надання притулку через звичайну систему.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Німеччині опозиційний депутат назвав виплати для українських біженців помилкою.

Також "Коментарі" писали, що через посилення російської військової агресії в Україні, Польща готується до прибуття нових українських біженців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини