Головна Новини Суспільство Біженці У Німеччині назвали виплати для українських біженців помилкою
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині назвали виплати для українських біженців помилкою

Німецький депутат скаржиться, що українські біженці не працюють у Німеччині, тоді як в інших країнах вони зайняті на ринку праці.

11 січня 2024, 14:45 comments2706
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Один з лідерів опозиції в Німеччині Фрідріх Мерц заявив, що для українських біженців необхідно було створити інші умови, адже виплата допомоги та пільг стала помилкою. Мерц таким чином прокоментував ситуацію з тим, що у Німеччині українські біженці переважно не зайняті на ринку праці. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання RND.

У Німеччині назвали виплати для українських біженців помилкою

Депутат Німеччини Фрідріх Мерц. Фото з відкритих джерел

Фрідріх Мерц пояснює свою позицію тим, що українські біженці мають переваги над іншими мігрантами, які потрапляють в країну, адже можуть одразу розраховувати на державні виплати та інші пільги.

"Мабуть, було помилкою те, що два роки тому – одразу після початку кризи біженців з України – між федеральним урядом і урядами земель ми вирішили, що українські біженці отримають громадянські пільги майже одразу", — сказав Фрідріх Мерц.

За словами Мерца у Німеччині сьогодні працює 20% біженців з України, тоді як у сусідніх країнах, наприклад, у Нідерландах — 60%, а у Польщі — 90% українських біженців залучені до ринку праці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, які зарплати отримують українські біженці у Польщі. Виявилось, що зарплати в українців переважно прив'язані до мінімальної зарплати в Польщі та ростуть з підвищенням цього рівня. Крім того, на зарплати практично не впливає освіта українців, однак зі знанням мови та певної кваліфікації українські біженці можуть конкурувати з поляками за посади.

Також "Коментарі" писали, що депутат з Польщі зробив заяву про мобілізацію. За його словами молоді біженці мають повернутися в Україну і воювати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини