Головна Новини Суспільство Біженці У Польщі очікують нову хвилю біженців з України: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі очікують нову хвилю біженців з України: яка причина

Через посилення російської військової агресії в Україні, Польща готується до прибуття нових українських біженців.

15 січня 2024, 17:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Заступник міністра закордонних справ Польщі Анджей Шейна припускає, що посилення російського наступу та збільшення атак по Україні може спровокувати нову хвилю українських біженців. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Rzeczpospolita.

У Польщі очікують нову хвилю біженців з України: яка причина

Польща очікує нової хвилі біженців з України. Фото з відкритих джерел

Новий прем’єр Польщі Дональд Туск заявив, що його країна не буде приймати нових шукачів притулку за системою обов'язкового розподілу по ЄС. Ці слова підтвердив Анджей Шейна, який пояснив позицію польського уряду у цьому питання необхідністю зменшити тиск на Польщу у сфері міграції через можливість нової хвилі біженців з України.

"Хоча ми бажаємо українцям тільки перемог, не можна виключати, що наступ Росії призведе до зсуву фронту на Захід і спричинить прибуття до Польщі мільйонів додаткових українців, переважно жінок і дітей", — сказав заступник міністра закордонних справ Польщі Анджей Шейна.

За його словами це стало б проблемою для Польщі, у якій вже знаходиться близько мільйона українських біженців, а також присутні мігранти з інших країн.

"Це було б величезним тягарем для нашої країни, і польське суспільство має бути до цього готове", — каже Анджей Шейна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, які зарплати отримують українські біженці у Польщі. Згідно з даними більшість українців працює на мінімальну зарплату у Польщі і рівень освіти майже не має значення.

Також "Коментарі" писали, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Польщу створити своєрідний альянс з Україною для посилення позицій обох країн у ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини