Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Відновленню не підлягають: скільки медзакладів було зруйновано під час війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Відновленню не підлягають: скільки медзакладів було зруйновано під час війни

РФ пошкодила майже 2000 медзакладів

сьогодні, 18:26
Поділіться публікацією:

Попри триваючі обстріли та руйнування з боку російських військ, Уряд України продовжує відбудову медичних закладів, зокрема лікарень, амбулаторій, пологових будинків і поліклінік. За понад два роки війни в Україні було відновлено 885 медзакладів, які зазнали пошкоджень через військові дії. Про це повідомляє Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Відновленню не підлягають: скільки медзакладів було зруйновано під час війни

Атака по лікарні. Фото з відкритих джерел

Статистика відбудови                                                               

Станом на сьогодні, 532 заклади охорони здоров'я повністю відновлені, а 353 — відремонтовані частково. Найбільше об’єктів медичної інфраструктури відбудовано в Миколаївській, Київській, Чернігівській, Дніпропетровській та Харківській областях.

Масштаб руйнувань

Загалом, з початку повномасштабної війни було пошкоджено або знищено 1885 медичних установ по всій Україні. З них 1663 об'єкти пошкоджені, а 222 — повністю зруйновані й не підлягають відновленню.

Нагадаємо, дитяча лікарня "Охматдит", яка в липні потерпіла від ракетної атаки, оголосила тендер на проведення протиаварійних робіт вартістю 9,51 млн грн та технічний нагляд за ними за 132 тис. грн. Ці термінові заходи включають відновлення вікон та дверей, а також інженерних мереж, пошкоджених внаслідок обстрілу, що стався 8 липня.

Раніше “Коментарі” писали, що українські спецслужби і генеральна прокуратура ідентифікували російського генерал-лейтенанта, який командував ракетним ударом по Національній дитячій лікарні "Охматдит" у Києві.                                                                                  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини