Головна Новини Суспільство події Стало відомо, хто командував ракетним ударом по дитячій лікарні "Охматдит"
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто командував ракетним ударом по дитячій лікарні "Охматдит"

Генералу РФ Сергію Кобилашу оголошено заочну підозру за ракетний удар по дитячій лікарні "Охматдит"

10 вересня 2024, 18:43
Поділіться публікацією:

Українські спецслужби і генеральна прокуратура ідентифікували російського генерал-лейтенанта, який командував ракетним ударом по Національній дитячій лікарні "Охматдит" у Києві. 

Стало відомо, хто командував ракетним ударом по дитячій лікарні "Охматдит"

Удар по Охматдиту: російському генералу заочно повідомили про підозру

“Ним виявився генерал-лейтенант Сергій Кобилаш, який на той час обіймав посаду командувача дальньої авіації військово-повітряних сил повітряно-космічних сил росії, а згодом, після завдання зазначеного удару, був підвищений на посаді та призначений командувачем військово-повітряних сил рф”, — йдеться в повідомленні СБУ. 

Ракета, випущена бомбардувальником Ту-95МС, призвела до загибелі двох осіб, включаючи дитячу лікарку-нефролога, та поранення 35 людей. За даними слідства, атака була здійснена навмисно, що зумовило оголошення заочної підозри Кобилашу за низку воєнних злочинів.

Стало відомо, хто командував ракетним ударом по дитячій лікарні ”Охматдит” - фото 2

Розслідуванням займалися фахівці СБУ та Офісу Генерального прокурора. За словами Сергія Наумюка, заступника голови СБУ, команди фахівців провели допити 112 потерпілих і 50 свідків, а також здійснили ряд експертиз, включаючи вибухотехнічні і судово-медичні аналізи. Ці заходи допомогли точно встановити тип ракети та її траєкторію.

“З території росії Х-101 увійшла в повітряний простір нашої держави в районі Чернігівщини і почала маневрувати, постійно змінюючи траєкторію польоту через території чотирьох областей. Це свідчить, що ракета була запрограмована для максимального "обходу" української ППО і подальшого влучання в медзаклад. Приблизно о 10 год. 45 хв. російська Х-101 влучила у відділення інтенсивної та еферентної терапії гострих та хронічних інтоксикацій лікарні Охматдит”, — розповіли в СБУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr/12871

Новини