Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Українці масово їдуть на заробітки: в які країни вирушають найбільше
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці масово їдуть на заробітки: в які країни вирушають найбільше

За рік з України виїхали майже 62 тисячі осіб

5 січня 2021, 09:26 comments1336
Поділіться публікацією:

Згідно з офіційними даними Державного центру зайнятості, у 2020 році з України на заробітки виїхало 61,9 тисячі українців. Найбільше наших земляків працює в Польщі, на Кіпрі та в Ліберії. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Українці масово їдуть на заробітки: в які країни вирушають найбільше

Заробітки за кордоном - фото з відкритих джерел

За інформацією Центру, 12,3 тисячі українців обрали для роботи Кіпр. На другій сходинці розташувалася Польща — туди вирушило 4,3 тисячі наших співгромадян, і до Ліберії на заробітки виїхало 1,9 тисячі осіб.

Також у 2020 році українці заробляли в Панамі (1,8 тисячі осіб), та ж кількість осіб вирушила на Маршаллові острови. Бельгію для заробітків обрали 1,6 тисячі українців.

За офіційними даними центру зайнятості, 88 українців влаштувалися на роботу на території Російської Федерації.

Порівняти показники з аналогічними 2019 не вдасться, тому що до другого півріччя минулого року дана звітність подавалася раз на рік. Однак згідно з інформацією за друге півріччя 2019-го — агентства з працевлаштування влаштували за кордон 63,6 тисячі українців, серед яких 79 людей в Росію.

У 2019-му найбільше українців виїхало на заробітки до сусідньої Польщі (14,2 тисячі), на Кіпр (10,7 тисячі), а також до Німеччини (5 тисяч).

Нагадаємо, що багато європейських країн зараз активно шукають працівників. Тому попит на українських різноробочих за кордоном виріс на 40 відсотків за останні шість місяців. За цей період зарубіжні роботодавці розмістили 9,6 тисячі вакансій для громадян України.

Раніше портал "Коментарі" розповідав про мінімальні заробітні плати в Україні та Європі, а також повідомляв, які професії найменш оплачувані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Игорь

5 січня 2021, 09:47

ключевые слова: "спрос на украинских разнорабочих за рубежом вырос"


Новини