Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Спотворене уявлення про Україну: українська ЛГБТ активістка стала Жінкою року за версією Time
commentss НОВИНИ Всі новини

Спотворене уявлення про Україну: українська ЛГБТ активістка стала Жінкою року за версією Time

Time щороку обирає 12 жінок-лідерок, які справили значний вплив у своїх сферах діяльності та зробили внесок у боротьбу за права людини

3 березня 2023, 11:20
Поділіться публікацією:

Як передає видання "Коментарі", в надскладний рік війни українська ЛГБТ-активістка та захисниця прав жінок Олена Шевченко потрапила до списку Жінок року за версією журналу Time. Чомусь перевага була віддана саме ЛГБТ-активістці, а не волонтерові, військовій, які б по праву заслужили таке визнання.

Спотворене уявлення про Україну: українська ЛГБТ активістка стала Жінкою року за версією Time

Олена Шевченко. Фото: з відкритих джерел

У 2017 році Олена стала співзасновником київської організації Insight для підтримки жінок та ЛГБТ-спільнот.

Як пише видання, за останні п'ять років вона зазнавала нападів 7 разів.

Олена Шевченко та її колеги зосередили свої зусилля на збиранні коштів на закупівлю: від аптечок до гормональних препаратів для трансгендерних людей. За її оцінками, у 2022 році вони зібрали понад $400 тис. від різних донорів та компаній.

Олена Шевченко розповіла, що її мета – публічно продемонструвати, що спільноти ЛГБТ дуже активні "на різних лініях фронту, не лише на військовому, а й інших сферах".                                                                                                                                             

Варто зазначити, також до списку Жінки року за версією журналу Time увійшли такі знаменитості, як актриси Кейт Бланшетт та Анджела Бассет, іранська журналістка Масіх Алінеджад, пакистанська кліматична активістка Аїшу Сіддік та багато інших.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Залужного розповіли, куди зник "великий наступ" Росії, який пропагандисти анонсували всю зиму.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Китаю вигідна війна в Україні – який світ шляхом переговорів можуть нав'язати Україні. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю детально розібралися у ситуації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини