Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Скільки ще мінімум Росія зможе воювати проти України: прогноз розвідки Литви
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки ще мінімум Росія зможе воювати проти України: прогноз розвідки Литви

Розвідка Литви вважає, що РФ може воювати з Україною з нинішньою інтенсивністю щонайменше два роки

7 березня 2024, 10:28 comments7220
Поділіться публікацією:

Литовська військова розвідка оцінює, що Росія матиме достатньо ресурсів для ведення війни проти України з нинішньою інтенсивністю, ймовірно щонайменше два роки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Скільки ще мінімум Росія зможе воювати проти України: прогноз розвідки Литви

Війна України. Фото: з відкритих джерел

За інформацією литовських спецслужб, таку здатність країні-агресору забезпечують високі ціни на нафту, ухилення від міжнародних санкцій та державні інвестиції.

У спільному звіті Департаменту контррозвідки Державної безпеки та Служби військової розвідки та безпеки при Міністерстві національної оборони Литви наголошується, що РФ реформувала та зміцнила сильно пошарпану в ході бойових дій в Україні армію в 2023 році, і знаходиться на шляху до розширення військового потенціалу вздовж свого кордону. країнами НАТО.

"Москва здатна оцінити викладені уроки і підвищити свою боєздатність", — йдеться у матеріалі.

У публікації агентства зазначається, що на оприлюднення цього звіту литовських спецслужб у четвер вранці "накладено ембарго".

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому у війні-2024 в України виникли серйозні проблеми : як виправити ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – відбувається черговий сплеск розмов про переговори між Києвом та Москвою. Після деякої паузи знову активізувався Китай. Те саме стосується Туреччини, звідки звучать миротворчі заклики. Водночас президент України Володимир Зеленський вкотре наголосив, що Путін мріє не про мир, а про нескінченну війну. Про що говорять нові танці довкола переговорної теми? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини