Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Російські війська готують наступ: у США вважають, що під прицілом окупантів два міста
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські війська готують наступ: у США вважають, що під прицілом окупантів два міста

В ISW вважають, що росіяни опинилися перед вибором, готуючись до нової хвилі наступу

30 квітня 2024, 07:40 comments2944
Поділіться публікацією:

Російські загарбницькі війська мають можливість обирати між кількома тактичними напрямками для майбутніх наступальних дій під Авдіївкою, але залишається незрозумілим, де вони зосередять свої зусилля у найближчому майбутньому. Як передає портал "Коментарі", такого висновку дійшли американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Російські війська готують наступ: у США вважають, що під прицілом окупантів два міста

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Експерти ISW вважають, що стабілізація російських позицій на північний захід від Авдіївки ставить російське командування перед вибором. Вибір цей такий або продовжувати просуватися на захід до заявленої оперативної мети в Покровськ. І тоді це місто може стати ключовою метою ворога найближчим часом. Або спробувати просунутися на північ, щоб провести можливі додаткові наступальні операції навколо Часового Яру, який росіянам все ніяк не вдається захопити досить тривалий час.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яке ще одне прифронтове місто стане зоною боїв: чи доведеться ЗСУ відступати.

Також видання "Коментарі" повідомляло – за даними Інституту вивчення війни (ISW), низка американських чиновників відновила обговорення ідеї "заморозити" лінії розмежування там, де вони є, пояснюючи, що останнього масштабного пакету військової допомоги Україні від США навряд чи вистачить для звільнення всіх окупованих РФ територій. А видання "Financial Times" не виключає, що Адміністрація Джо Байдена може вимагати від Києва результатів на полі бою, щоб виправдати перед виборами листопаду допомогу ЗСУ. Ситуація на фронті, тим часом, погіршується для нас, що визнав головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, акцентуючи увагу також на тому, що росіяни атакують об'єкти енергетичної інфраструктури. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" те, що відбувається зараз і може статися в найближчому майбутньому на фронтах російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини