Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Робота за кордоном: чого остерігатися українцям при працевлаштуванні
commentss НОВИНИ Всі новини

Робота за кордоном: чого остерігатися українцям при працевлаштуванні

Юрист дала кілька порад про те, як не стати жертвою шахраїв і не потрапити в рабство при працевлаштуванні за кордон

22 лютого 2021, 10:57
Поділіться публікацією:

Українці, що їдуть на заробітки за кордон, — вже давно не рідкість. Однак донині багато хто з "заробітчан" не знають, які небезпеки їх можуть чекати в чужій країні. Про те, чого потрібно остерігатися українцям при працевлаштуванні за кордон, розповіла юрист OMI GROUP Лілія Кравцова.

Робота за кордоном: чого остерігатися українцям при працевлаштуванні

Юрист дала поради щодо працевлаштування за кордоном для українців - фото: з відкритих джерел

Так, за словами експерта, при працевлаштуванні в іноземну компанію, українці або влаштовуються на роботу безпосередньо через компанію або ж шукають посередника. Тобто, організацію в іншій країні або ж ту, що знаходиться в Україні. Однак і в тому і в тому випадку є шанс стати жертвою шахраїв або ще гірше — стати жертвою торгівлі людьми.

"Шахраї просять оплатити посередництво, тобто інформацію і контакти вакансії за кордоном. Навіть показують ліцензію, яка регламентує законне надання послуг посередництва", — говорить юрист.

Після надання клієнту даної інформації, вони просять зробити оплату на банківську карту. Тільки після переведення коштів виявиться, що нічого спільного ці "посередники" не мають з роботою у вказаній компанії та пропонованої вакансією. Для того, щоб уберегтися від аферистів, слід шукати компанію в реєстрі посередників для працевлаштування за кордон.

Однак втратити ту чи іншу суму грошей виявляється вже не таким страшним подією в порівнянні з тим, що можна влаштовуючись на роботу потрапити в рабство. За статистикою лише з 2018 року жертвами таких злочинців стали 49 тисяч українців.

Найчастіше злочинці самі пропонують людям роботу за кордоном. Вони шукають самотніх людей в соціальних мережах, а потім, втершись до них в довіру, пропонують нібито дуже привабливу вакансію в іншій країні. Легенда, звичайно ж, заздалегідь продумана, як і підроблені документи, які звичайна людина навряд чи відразу зможе відрізнити від справжніх. У підсумку все закінчується дуже страшно — людина потрапляє в рабство.

Лілія Кравцова також дала пораду всім тим, хто збирається їхати на роботу за кордон вперше, завжди питати, з якими країнами працює посередник. Крім того, не буде зайвим дізнатися у нього, з якими організаціями в цих країнах і працевлаштуванням на які посади займається. Адже чим більше у вас буде інформації, тим краще. Ви зможете перевірити її в інтернеті, знайти цю компанію, зателефонувати туди та все дізнатися.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що для України зменшилася кількість країн "червоної" зони — перелік МОЗ, а також про те, як шахраї наживаються на користувачах Monobank.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Сергій

4 березня 2021, 10:54

#ЮридичніпослугиКиїв, #юристКиев, #АдвокатКиев, #ГаращукСергій, #составитьдоговорКиїв, #разводКиев, #розлученняКиїв, #аліментиКиїв, #поділмайнаподружжяКиїв, #разделимуществаКиев, #юридичніконсультаціїКиїв, #юридическаяконсультацияКиев, #ЮридическиеуслугиКиев. #Спадщина, #Кердитніспори; #Стягненняаліментів, #додатковівитратинадитину; #Збільшеннязменшеннярозміруаліментів; #Визначеннямісцяпроживаннядитини; #Визначенняпорядкузустрічейздитиною; #Виїздзакордондитинибездозволубатькаматері; #Усиновленнявстановленняопікинаддитиною; #Позбавленнявідновленнябатьківськихправ; #Консультуваннязбанківськихпитань; #Аналізкредитнихіпотечнихдоговорівдоговорівпоруки; #Написанняпозовнихзаявапеляційнихскарг; #Адвокатськізапити; #Захистпредставництвоінтересівклієнтавсуді; #стягненнямзаборгованості #визнаннямнедійснимидоговііпотекипоручительства; #припиненняпоручительства; #припиненняіпотеки; #визнаннявиконавчогонаписунотаріусатакимщонепідлягаєвиконанню; #Нерухомість; #Консультуваннязпитаньукладенняугодщодонерухомогомайна #Юридичнаперевіркаобєктівнерухомості #аналізнерухомості; #Юридичнийсупровідугодщодонерухомості #підготовкатааналіздоговорів, #участьвпереговорах #Судовіспоризнерухомості #визнанняправавласності, #визнаннянедійснимитарозірваннядоговорів, #визнанняособитакоющовтратилаправонажитло, #визначенняпорядкукористуваннянерухомиммайном, #поділквартирибудинкуземельноїділянки; #Спадщина; #Оскаржуванняоспорюваннязаповіту; #Визнанняправавласностінамайновпорядкуспадкування; #Відновленняпродовженнястрокунаприйняттяспадщини; #Усуненнявідправанаспадкування; #Встановленняфактузнаходженняособинаутриманніспадкодавця; #консультаціїпоспадковомуправу; #вивченнядокументівіправовоїситуації #підготовкапроцесуальнихдокументівпозовназаявавідзивклопотаннямироваугодаапеляційначикасаційнаскарг; тел.: 097 937 75 05 Сайт: https://ggcompany.com.ua


Новини