Головна Новини Суспільство події Як шахраї наживаються на користувачах Monobank
commentss НОВИНИ Всі новини

Як шахраї наживаються на користувачах Monobank

За лютий аферисти зателефонували 385 користувачам онлайн-банку

19 лютого 2021, 14:05 comments1055
Поділіться публікацією:

За лютий значно побільшало шахраїв, які намагаються виманити гроші з користувачів онлайн банку Monobank. Про це повідомив один із засновників компанії Олег Гороховський на своїй Facebook-сторінці.

Як шахраї наживаються на користувачах Monobank

Monobank повідомив про нову схему шахрайства: що варто знати користувачам. Фото: rybnoe.net

За його словами, тільки з початку цього місяця жертвами телефонних аферистів стало 385 осіб. Серед них 22 людини переказали свої кошти шахраям.

Спочатку користувачам банку ніби-то телефонували зі "Служби безпеки" Monobank. Потім "представники" організації віталися та пропонували відкрити вигіднішу "білу картку". Далі шахраї покроково розповідали як це зробити просили внести в нову картку 1 гривню, щоб та активувалася. Після цього невідомі давали номер своєї картки, просили її зберегти та назвати "Моя біла карта". Далі звучала пропозиція поповнити свою новеньку "вигідну" карту.

Олег Гороховський повідомляє, що компанія намагається максимально вберегти користувача від шахраїв, проте це не завжди виходить. Також один із засновників Monobank наголошує на тому, що служби безпеки українських банків не дзвонять своїм клієнтам.

Нагадуємо, що представники Кіберполіції України вирішили поділитися із користувачами Мережі простими правилами щодо захисту від інтернет-шахраїв. Спеціалісти дали всього вісім дієвих порад. Переглянути їх можна в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що на сайт СБУ була здійснена хакерська атака. "Коментарі" поцікавилися в експертів, наскільки кіберзагроза може стати головним вірусом нашого часу і чим її "лікувати". Детальніше про цю проблему читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини