Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Чи варто освітянам чекати підвищення зарплат
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи варто освітянам чекати підвищення зарплат

Міносвіти вже активно працює над питанням підвищення зарплат освітян. Як вчителів, так і викладачів

13 квітня 2023, 17:17
Поділіться публікацією:

Проблема низьких зарплат у освітян та необхідність негайно розв’язати цю проблему говорив очільник Міносвіти України Оксен Лісовий в телемарафоні "Єдині новини". При цьому заявив, що чинні зарплати освітян – це приниження, пишуть "Коментарі". Міністр наголосив, що освітяни у майбутньому мають отримувати гідні зарплати.

Чи варто освітянам чекати підвищення зарплат

Коли вчителям і викладачам збільшать виплати

"Такі низькі зарплати – це приниження. Якщо ми хочемо виховувати громадянина, то повинні зробити так, щоб педагог відчував себе гідною людиною", – наголосив Лісовий.

При цьому додав, що спілкувався щодо цього питання з керівниками нашої держави. Розуміння цієї проблеми є, тож моделі оплати праці і рішення – вже у роботі.

"Є мета – вона поставлена. Підвищення повинно бути системним. Це зараз активно опрацьовується на усіх рівнях", – резюмував міністр.

Глава МОН назвав термінові зміни української освіти. Перш за все в Україні дбатимуть про безпеку учнів та вчителів під час освітнього процесу.

"Не менш важливим завданням на сьогодні є і повернення до очного навчання. Ще одне важливе завдання, яке ставить для реалізації МОН, – організація якісного онлайн-навчання. Це для школярів за кордоном та тих, хто через безпекову ситуацію в Україні змушений вчитися дистанційно", — каже Лісовий.

Серед інших важливих завдань для втілення – тотальна цифровізація та оптимізація доступу до освіти через створення індивідуальних кабінетів. Ще одним пріоритетом МОН є модернізація та трансформація системи професійної освіти.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що після закінчення опалювального сезону в Україні планують переглянути тарифи на електроенергію. Тож експерти не виключають, що незабаром можуть змінитись й тарифи на газ.

Писали "Коментарі" також, що на нас очікує дворазове підвищення тарифів на послуги водоканалів. З 1 квітня та 1 липня. У середньому тарифи зростуть на 10% із 1 квітня та на 10% із 1 липня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини