Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Чи легко влаштуватись на роботу до Ілона Маска: потрібно всього три хвилини
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи легко влаштуватись на роботу до Ілона Маска: потрібно всього три хвилини

Гігафабрику Tesla у Німеччині бере усіх на роботу після короткої співбесіди та без відповідного досвіду у сфері автомобілебудування.

19 лютого 2023, 15:05 comments1504
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Польський журналіст Матеуш Мадейський вирішив спробувати влаштуватись на гігафабрику Tesla у Німеччині. Як запевняє Мадейський, це було надзвичайно легко – співбесіда тривала всього три хвилини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Business Insider.

Чи легко влаштуватись на роботу до Ілона Маска: потрібно всього три хвилини

Ілон Маск на відкритті гигафабрики Tesla в Берліні. Фото з відкритих джерел

У березні 2022 року в Німеччині відкрилась гігафабрика Ілона Маска поблизу польського кордону, щоб мати змогу залучати дешеву робочу силу з цієї країни. Матеуш Мадейський побачив кілька оголошень в інтернеті про потребу в робітниках на заводі Tesla та вирішив провести експеримент з працевлаштування в компанію. Поляк гадав, що це буде складний процес, проте все виявилось зовсім не так.

Під час телефонного дзвінка до Tesla, співробітниця запитала чи знає Мадейський німецьку, журналіст ствердно відповів, що знає мову на розмовному рівні. Поляк очікував, що це тільки початок розмови, проте виявилось, що наступною фразою від рекрутерки стало питання про те, коли Матеуш може вийти на роботу.

"Я пройшов процес найму, і мене навіть не запитали про мій досвід роботи в автомобільній промисловості. Рекрутерів це не хвилювало", — повідомляє журналіст.

Матеуш Мадейський зазначає, що компанія Tesla пропонує зарплату у 1,9 тис. євро (близько 75 тис. грн).

"З польської точки зору, це хороша зарплата. А з німецької? Ну, можна сказати, що Tesla не може платити менше. З жовтня мінімальна зарплата в цій країні становить 12 євро за годину. Умови для поляка вочевидь непогані. Однак, зважаючи на стандарти німецького автомобілебудування, вони просто жахливі", — говорить Мадейський.

Польський журналіст стверджує, що фабрика в Німеччині не принесла успіху Ілону Маску, адже з 12 тис. місць на заводі, працюють тільки 9 тис. Компанія кожного тижня наймає близько 200-300 людей, проте через погані умови праці багато людей звільняється після короткого періоду роботи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що уряд США мав розмову з Ілоном Маском про блокування Starlink в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, як змінився рівень доходів українців з початку війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини