Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Як змінився рівень доходів українців з початку війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Як змінився рівень доходів українців з початку війни

У більшості громадян України рівень заробітку від початку війни зменшився, а ще 10% втратили практично всі свої доходи.

19 лютого 2023, 11:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В перші тижні повномасштабного вторгнення Росії в Україну понад половина українців були безробітними, проте до кінця року цей показник скоротився до 33%. Про те як змінився рівень доходів українців з початку війни повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження соціологічної групи "Рейтинг".

Як змінився рівень доходів українців з початку війни

Доходи українців під час війни. Фото з відкритих джерел

Перед початком війни 10% українців не мали роботи, 65% працювали, а решта були на пенсії. Про те серед тих, хто мав роботу до війни досі 33% громадян України не працюють, а 8% були змушені змінити своє місце роботи.

 Як змінився рівень доходів українців з початку війни - фото 2

Загалом у березні 2022 року в Україні не працювало 53% населення. З тих, хто зміг працювати – 21% виконував свої обов’язки віддалено, а 23% продовжували працювати у звичному режимі. До грудня кількість людей, що не працює в Україні скоротилась до 33%. Наразі найбільша кількість непрацюючих перебуває на сході України – 46%, а найменша на заході – 28%.

Як змінився рівень доходів українців з початку війни - фото 3

Згідно з опитуванням, станом на грудень 2022 року 10% українців втратили практично всі доходи, а 47% вказали, що їх доходи зменшились, з який 30% повідомили, що відчули значне скорочення заробітку. Тільки для 6% громадян України спостерігалось зростання доходів.

Як змінився рівень доходів українців з початку війни - фото 4

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що згідно з опитуванням серед громадян Німеччини, більшість проти відправки винищувачів в Україну.

Також "Коментарі" писав про те, чи вірять європейці в перемогу України над Росією. Найбільше у перемогу України вірять громадяни Польщі — понад 80% мешканців країни, тоді як жителі Італії і Німеччини найменше — 51% та 55% відповідно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини