Головна Новини Суспільство Війна з Росією Маск пояснив, чому обмежив доступ до інтернету в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Маск пояснив, чому обмежив доступ до інтернету в Україні

Ілон Маск каже, що SpaceX обмежила інтернет в Україні, щоб запобігти ескалації, "яка може призвести до Третьої світової війни".

13 лютого 2023, 14:49
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Американський бізнесмен Ілон Маск розповів, чому його компанія Starlink заблокувала доступ до інтернету для українських військових на фронті. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter Маска.

Маск пояснив, чому обмежив доступ до інтернету в Україні

Ілон Маск пояснив блокування Starlink в Україні. Фото з відкритих джерел

Колишній астронавт НАСА та капітан ВМС США Скотт Келлі звернувся у Twitter до Ілона Маска з проханням відновити доступ до Starlink.

"Ілон Маск, Україна вкрай потребує вашої підтримки. Будь ласка, відновіть повну функціональність своїх супутників Starlink. Захист від геноцидного вторгнення не є наступальною здатністю. Це виживання. Будуть втрачені невинні життя. Ви можете допомогти. Дякую", — пише Скотт Келлі.

Маск відреагував на повідомлення через кілька днів і написав, що Starlink може підвищити рівень ескалації.

"Ви достатньо розумні, щоб не ковтати ЗМІ та іншу пропаганду. Starlink є комунікаційним хребтом України, особливо на передовій, де майже всі інші можливості Інтернету зруйновані. Але ми не допускатимемо ескалації конфлікту, який може призвести до Третьої світової війни", — відповів Ілон Маск.

Далі Маск додав: "ми щосили намагаємося робити правильні речі, де "правильні речі" є надзвичайно складним моральним питанням".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про чат-бот ChatGPT — штучний інтелект, який заснувала компанія Ілона Маска. Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров сказав, що наразі "жодних проблем" із терміналами Starlink в Україні немає.

Також "Коментарі" писали про те, що Ілон Маск планує обмежити доступ до API соціальної мережі Twitter. Таким чином дослідники не зможуть отримувати і аналізувати інформацію, зокрема спотворену чи пропагандистську. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини