Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Звірі та істоти": Зеленський прокоментував жахливу страту українського полоненого
commentss НОВИНИ Всі новини

"Звірі та істоти": Зеленський прокоментував жахливу страту українського полоненого

Президент назвав Росію "країною зла"

12 квітня 2023, 11:45
Поділіться публікацією:

Володимир Зеленський сьогодні вранці прокоментував жахливе відео страти українського військовополоненого, яке опублікували напередодні рашисти в своїх пабліках. На ньому українському живому бійцю росіяни відрізають голову. Про це повідомляють "Коментарі".

"Звірі та істоти": Зеленський прокоментував жахливу страту українського полоненого

Скріншот жахливого відео

Голова держави назвав рашистів "звірями та істотами" та закликав лідерів всіх країн відреагувати на цей злочин, притягнути до відповідальності не лише військових злочинців, а й "країну зла" — Росію.

"Є те, що нікому в світі неможливо ігнорувати, — заявив Володимир Зеленський. — Як легко ці звірі вбивають. Це відео страти українського полоненого світ повинен бачити. Це відео Росії, якою вона є. Що це за істоти. Для них немає людей — син, брат, чоловік, чиясь дитина. Це відео Росії, яка намагається зробити це новою нормою. Таку звичку — знищувати життя. Це не випадковіть, це не епізод. Так було раніше, так було в Бучі — тисячі разів. Кожен повинен реагувати, кожен лідер. Не чекати, що це забудеться, що пройде час — ми нічого не збираємось забувати і прощати вбивць. Законна відповідальність буде за все. Потрібен програш терору. Ніхто не зрозуміє, якщо лідери не зреагують. Зараз потрібно діяти! І нам в України зосередитись на фронті, максимально допомогати гнати окупанта з нашої землі. Головна мета — перемогти, головна мета — міцність Україні, щоб перемогти. Розгром — окупантам, вирок — вбивцям. Трибунал державі-злу".

Також жахливе відео прокоментували в СБУ, пообіцявши дістати з-під землі російських військових злочинців.

На жаль, за даними ЗМІ, це не єдине таке відео. Також, за інформацією в ЗМІ, було оприлюднено відео, на якому видно наших бійців, у яких відрізані голови та руки. 

Нагадаємо, що українське суспільство раніше збурило відео розстрілу беззбройного українського військовополоненого під Бахмутом. Згодом була встановлена його особа. Те, що російські загарбники зробили з беззбройним українським полоненим, має стати сигналом для тих, хто шукає компроміси з агресором, кажуть експерти.

"Розстріл рашистами українського полоненого – не перший і, на жаль, не останній подібний злочин. Ми пам'ятаємо про кастрацію українського полоненого "вагнерівцями" влітку на Луганщині, про спалення українських полонених у Оленівці на Донеччині. Ми бачимо колективного путіна. Колективний "путінізм". Я вважаю, що людство має одного разу побачити фільм "Звичайний рашизм" за аналогією з документальною стрічкою "Звичайний фашизм" радянського режисера Михайла Рома. Ми маємо справу з людиноненависницькою ідеологією, яка існує на території найбільшої (географічно) держави у світі. І це лячно. Тому що її поділяють десятки мільйонів людей. Підтримка росіянами війни в Україні залишається доволі високою", — каже експерт про попередні військові злочини Росії. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини