Головна Новини Суспільство Війна з Росією Звільнення лівобережжя Херсонщини: що заважає просуватися українським воїнам
commentss НОВИНИ Всі новини

Звільнення лівобережжя Херсонщини: що заважає просуватися українським воїнам

Українські військовослужбовці зіткнулися на лівому березі Дніпра з двома вагомими перешкодами

17 листопада 2023, 18:05
Поділіться публікацією:

Українські військовослужбовці зіткнулися з двома вагомими перешкодами, які заважають їм рухатися вперед на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Звільнення лівобережжя Херсонщини: що заважає просуватися українським воїнам

ЗСУ на лівому березі Дніпра. Фото з відкритих джерел

За словами Наталії Гуменюк, просуванню українських військовослужбовців заважають укріплення російських загарбників і погодні умови.

Речниця Сил оборони півдня України відзначила, що дощова і вітряна погода ускладнила фізичне просування бійців ЗСУ, а також аеророзвідку.  

Водночас, за її словами, через погану погоду труднощі також виникли у російських окупантів.  

"У ворога зараз немає можливості використовувати потужно тактичну авіацію, як вони робили раніше. У них зараз немає можливості здійснювати бомбардування по 70-80 КАБів за добу", — розповіла Наталія Гуменюк.

За словами речниці Сил оборони півдня, українські захисники використовують обмежені можливості російської авіації, щоби закріпити свої успіхи на лівобережжі Херсонської області.

Раніше портал "Коментарі" писав, що бійці Збройних сил України 16 листопада продовжили масштабніші, ніж зазвичай, операції на лівому березі Херсонської області. Ймовірно, вони знову просунулися в районі Кринок. На відеозаписі з геолокацією видно, як окупаційні війська завдають ударів по позиціях Сил оборони в північно-східній частині Кринок. Це вказує на те, що українські військові, мабуть, просунулися у цьому районі.

"Коментарі" повідомляли, що Комісія зі встановлення факту позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, яка функціонує при міністерстві, встановила факт позбавлення волі щодо 4337 українців. З них — 3574 військові.

Читайте на портале "Комментарии", почему нужен план Б в войне против РФ и на что делает ставку Кремль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини