Головна Новини Суспільство Війна з Росією Звільнення Криму вже почалося: як Україна тиснутиме на Росію навколо півострова
commentss НОВИНИ Всі новини

Звільнення Криму вже почалося: як Україна тиснутиме на Росію навколо півострова

Визволення Криму залишиться пріоритетною метою України

30 грудня 2023, 08:52
Поділіться публікацією:

Днями представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що прогнози про те, що ЗСУ зайдуть цього літа до анексованого Криму здійснилися. Мовляв, справді повноцінно українській армії не вдалося зайти на півострів, але бійці ЗСУ провели десятки рейдів до Криму. Чи продовжить Україна тиснути на Крим, розуміючи, що острів – головна українська територія, за яку Путін точно воюватиме до останнього? Видання "Коментарі" розібралося у темі, вивчивши думки експертів.

Звільнення Криму вже почалося: як Україна тиснутиме на Росію навколо півострова

Крим. Фото: з відкритих джерел

Варто чекати на боротьбу за Крим

Колишній командувач армії США в Європі Бен Ходжес в інтерв'ю "BBC Україна" заявив, що найбільш стратегічно важливою частиною України, яка залишається під контролем Росії, є Крим. Його не дарма називають "вирішальною територією".

Бен Ходжес прогнозує, що Україна зробить усе можливе, щоб і надалі чинити тиск на росіян, зробити його неприйнятним для російського військово-морського флоту в Севастополі: кількох тамтешніх баз ВПС та матеріально-технічної бази у Джанкої.

"Українці вже довели, що можуть це робити. Маючи лише три надані Британією крилаті ракети Storm Shadow, вони змусили командувача Чорноморського флоту вивести третину свого флоту із Севастополя", – висловився колишній командувач армії США в Європі.

Якщо вже почали, то продовжуватимемо звільняти Крим

Військовий експерт Роман Світан в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що бачить визволення Криму головним завданням Сил оборони України на 2024 рік.

"У 2024 році завдання буде стояти стратегічне — звільнення Криму. За допомогою тих сил, коштів, які нам будуть передані нашими партнерами — авіація і ракетна техніка. Це основне", — сказав експерт.

За його словами, звільнення Криму вже розпочалося, і це спостерігається по діях українських сил. А продовжуватиметься воно за допомогою далеких засобів ураження. Далі – захід наших військ у Крим – виходитиме з тієї ситуації, яка складатиметься на момент ухвалення рішення залежно від наявності у нас сил, засобів та наявності сил, засобів у противника до оборони Криму.

Світан додав, що механізми і той напрямок ударів, які зараз видно, говорять, що військове командування України має бачення розвитку цієї ситуації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін готується напасти на Європу: яка є ймовірність такого сценарію і чому про це говорять.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини