Головна Новини Суспільство Війна з Росією Звільнення і повістка. Поліцейських, які відмовляться вступати в бригаду «Лють», покарають
commentss НОВИНИ Всі новини

Звільнення і повістка. Поліцейських, які відмовляться вступати в бригаду «Лють», покарають

Полк особливого призначення ГУНП в Дніпропетровській області, в якому спецпризначенці відмовились вступати в штурмову бригаду «Лють», розформують про це повідомив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич

8 лютого 2024, 13:43
Поділіться публікацією:

З початку повномасштабної війни поліцейські різних служб, у тому ж числі й підрозділів особливого призначення, встали до оборони й захисту України, повідомив Фацевич. Саме тому було прийнято рішення розформувати полк особливого призначення ГУНП в Дніпропетровській області.

Звільнення і повістка. Поліцейських, які відмовляться вступати в бригаду «Лють», покарають

Олександр Фацевич. Фото з відкритих джерел

Окрім того, підкреслив Фацевич, вирішено перевести усіх спецпризначенців полку до штурмової бригади Національної поліції "Лють" в порядку ст. 65 Закону України Про Національну поліцію України.

"Ті особи, поліцейські, які відмовлятимуться — будуть звільненні з врученням повісток",
— додав Фацевич.

В Нацполіції нагадали, що у 2023 році були прийняті зміни до закону Про Національну поліцію, відповідно до яких поліцейські особливого призначення можуть брати участь в обороні країни шляхом безпосереднього ведення бойових дій.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кілька днів тому в соціальних мережах розповсюдили відео зі зборів працівників спецпідрозділів Нацполіції в Дніпропетровській області. Із відео зрозуміло, що вони відмовилисяпереходити в штурмову бригаду "Лють". У записі на відео заступник начальника головного управління Нацполіції в області Володимир Богоніс намагається переконати підлеглих перейти в штурмовики бригади "Лють", але вони з ненормативною лексикою дискутують з керівництвом. Опоненти Богоноса відзначають, що вони готові воювати, але тільки виключно в складі свого підрозділу.

Нагадаємо, що в січні 2023 року Міністрерство внутрішніх справ почало формування штурмових бригад "Гвардія наступу". Серед них бригада Нацполіції "Лють", бригада Держприкордонслужби "Сталевий кордон" та шість бригад Нацгвардії.

Також "Коментарі" розповідали, що на рахунку бригади "Лють" є вже низка успішних операцій. Зокрема, 17 вересня 2023 року ОШБр повідомила про звільнення села Кліщіївка на Бахмутському напрямку. Бійці бригади спільно з 80-ю окремою десантно-штурмовою бригадою та з 5-ю окремою штурмовою бригадою остаточно звільнили населений пункт у ході контрнаступу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

8 лютого 2024, 14:09

Вони всі жили за рахунок держави щоб настане час ставати на її захист. Прийшов час, а вони всі за спинами смердів сховались. Ще сотні тисяч тих, хто у 45 років пішов на пенсію. Чому ніхто з них не зацікавлений ставати на захист країни яка їм все це пільгове забезпечила? Ще 12 - 18 тисяч кремезних чоловіків-поліцаїв будуть у школах з дітками працювати, а потім у 45 на пенсію. У школи направляти тільки жінок-поліцаїв вони чудово впораються з дітьми.


Новини