Головна Новини Суспільство Війна з Росією Звільнення Бахмута найближчим часом: у ЗСУ дали обнадійливу відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Звільнення Бахмута найближчим часом: у ЗСУ дали обнадійливу відповідь

Генерал Сирський упевнений, що ЗСУ зможуть звільнити Бахмут під час контрнаступу

5 липня 2023, 07:10 comments2189
Поділіться публікацією:

Контрнаступ українських військ продовжується і є всі підстави говорити, що ЗСУ реально звільнити тимчасово окупований Бахмут Донецької області. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, пише "ABC News".

Звільнення Бахмута найближчим часом: у ЗСУ дали обнадійливу відповідь

Бахмут. Фото: з відкритих джерел

Журналіст "ABC News" перепитав, чи дійсно є впевненість у командування, що найближчим часом українським військам вдасться деокупувати Бахмут? На це Сирський відповів, що така впевненість є.

Варто зазначити, що в офіційних зведеннях Міноборони та Генштабу ЗСУ підтверджується, що українським захисникам практично щодня вдається досягати нових і нових успіхів на Бахмутському напрямку, де вони просуваються на південь і на північ від міста. Таким чином, є припущення, що згодом українські війська можуть взяти угруповання росіян, що залишається в населеному пункті, в оточення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна перехопила ініціативу на Бахмутському напрямку — прогноз ISW, що буде далі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – українські війська вже близько місяця проводять наступальні та контрнаступальні операції. Виникають серйозні труднощі через низку вагомих факторів, включаючи погодні умови, брак необхідних озброєнь та боєприпасів, на чому наголосив головком ЗСУ Валерій Залужний. Крім того, зволікання з постачанням необхідних нам наступальних видів озброєнь дозволило російським окупантам створити дуже потужну ешелоновану оборону. Що можна зараз сказати про ситуацію на військовому та дипломатичному фронтах? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини