Головна Новини Суспільство Війна з Росією Звільнені українські полонянки завершили реабілітацію в Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Звільнені українські полонянки завершили реабілітацію в Польщі

Програма охоплювала 14 реабілітаційних процедур, лікарські консультації, загальнооздоровчі вправи, SPA, екскурсії, зустрічі з психологами, воркшопи, мінеральні води в Dom Zdrojowy та екскурсію до Вроцлава

22 грудня 2022, 21:14
Поділіться публікацією:

Реабілітацію проходили звільнені з російського полону 5 військовослужбовиць 36 окрема бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського, пишуть "Коментарі" за інформацією пресслужби ВМС ЗСУ.

Звільнені українські полонянки завершили реабілітацію в Польщі

Курс реабілітації в Польщі пройшли 19 полонянок

З 30 листопада по 8 грудня 2022 року для цих українських жінок Solidarity Fund PL  організувало відпочинково-реабілітаційну поїздку до громади Льондек-Здруй Нижньосілезького воєводства. Супроводжували їх і завжди були поряд дві професійні психологині.

"Але найголовніше і цілюще — це спілкування. Бути серед своїх. Всі дівчата відзначили, як важливо для них відчувати підтримку і розуміння жителів Польщі. Увага, турбота і бажання допомогти відчувалися кожну хвилину.  Дуже важливим у відновленні є розуміння того, що ти не самотня у своїй біді. Навколо тебе є люди, яким ти важлива", — розповіла психологиня, експертка-консультантка проєкту Олена Трегубенко.

Програма підтримки українських дітей та жінок, які постраждали внаслідок війни в Україні, реалізується Фондом міжнародної солідарності в рамках Фонду імені блаженного священномученика Климентія Шептицького, який створено з ініціативи Канцелярії Прем'єр-міністра Республіки Польща та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Червоний Хрест отримав доступ до полонених українців. Експерти уже відвідали утримуваних Росією українських військовополонених та перевірили умови тримання і поводження з полоненимиЯк писали "Коментарі", Президент Володимир Зеленський у жовтні розкритикував Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ), який досі не може отримати доступу до колонії в Оленівці (окупована частина Донецької області), де 29 липня росіяни влаштували масове вбивство українських військовослужбовців. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини