Головна Новини Суспільство Війна з Росією Червоний Хрест отримав доступ до полонених українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Червоний Хрест отримав доступ до полонених українців

Експерти Міжнародного комітету Червоного Хреста відвідали утримуваних Росією українських військовополонених та перевірили умови тримання і поводження з полоненими

8 грудня 2022, 17:33
Поділіться публікацією:

Експерти Червоного Хреста (МКЧХ) отримали доступ до утримуваних російською Федерацією полонених українців, пишуть "Коментарі". Перевіряли умови утримання бранців та поводження з ними, а також передали їхнім сім’ям довгоочікувані новини, а самим полоненим - книги, предмети особистої гігієни, ковдри та теплий одяг.

Червоний Хрест отримав доступ до полонених українців

Червоний Хрест отримав доступ до полонених українців

 

"Ці відвідування є важливим кроком для збереження людяності в умовах жорстокості міжнародного збройного конфлікту, – заявила президент МКЧХ Мір’яна Сполярич. - Ми маємо змогу перевірити, як поводяться з військовополоненими, і забезпечити, щоб сім’ї отримали звістки. Я сподіваюся, що ці відвідування є шляхом до більш регулярного доступу до всіх військовополонених".

 

Минулого тижня МКЧХ здійснив одне дводенне відвідування українських військовополонених, а цього тижня здійснить ще одне. У цей період також було відвідано й російських військовополонених. Ще більше відвідувань заплановано до кінця місяця. У Червоному Хресті не уточнили, які саме місця неволі відвідували, і чи були у сумнозвісній колонії в окупованій Оленівці на Донеччині, де були вбиті полонені бійці "Азову". Раніше експерти організації намагалися потрапити туди, однак не отримували "дозволу" від російських окупантів.

 

Команди МКЧХ звертаються до сімей військовополонених, щоб передати їм новини від їхніх близьких. Більшість звісток – це короткі повідомлення з висловленням любові та новини особистого характеру. Дехто просить свої родини не переживати. Інші просять їх надіслати цигарки, шкарпетки та солодощі. Усі ці послання є рятівною опорою для змучених родичів.

 

Як писали "Коментарі", Президент Володимир Зеленський у жовтні розкритикував Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ), який досі не може отримати доступу до колонії в Оленівці (окупована частина Донецької області), де 29 липня росіяни влаштували масове вбивство українських військовослужбовців. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини