Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зустріч щодо підтримки України у форматі "Рамштайн": головні висновки – що могло залишитися за кадром
commentss НОВИНИ Всі новини

Зустріч щодо підтримки України у форматі "Рамштайн": головні висновки – що могло залишитися за кадром

Одна з особливостей Рамштайну-11 у тому, що за лаштунками залишилося дуже багато, у тому числі номенклатура запланованих поставок

22 квітня 2023, 11:00
Поділіться публікацією:

У Німеччині відбулася 11 зустріч Контактної групи оборони України у форматі "Рамштайн". Голова Комітету начальників штабів Збройних сил США генерал Марк Міллі, підбиваючи її підсумки, наголосив, що Росія продовжує зазнавати невдач і не досягає поставлених цілей війни, а Україна продовжує зміцнюватися. Експерти спеціально для видання "Коментарі" підбили підсумки Рамштайну-11.

Зустріч щодо підтримки України у форматі "Рамштайн": головні висновки – що могло залишитися за кадром

Зустріч у форматі "Рамштайн". Фото: з відкритих джерел

"Рамштайн" працює щодня та щогодини в режимі 24/7

Політолог, політичний консультант Володимир Фесенко наголошує, що Рамштайн-11 – це майже ювілейне засідання.

"Річ у тому, – пояснює він, – що ця міжнародна платформа з підтримки України зброєю та боєприпасами була створена рік тому. 26 квітня 2022 року відбулася перша зустріч міністрів оборони міжнародної коаліції з підтримки України. З того часу "Рамштайн" працює як безперебійна машина з координації постачання України зброї та боєприпасів. У цьому головне значення цього формату. У нас вся увага прикута до щомісячних зустрічей міністрів оборони та інших військових керівників, які представляють країни, які беруть участь у цій міжнародній платформі. Насправді, "Рамштайн" працює щодня та щогодини в режимі 24/7. Це організаційна та логістична система".

За словами Володимира Фесенка, без цієї щоденної роботи "Рамштайну" нам було б важко вистояти у тривалій війні проти російської навали.

"У публічній інформації про роботу Рамштайн-11 акцент зроблено на системах ППО. Думаю, це обумовлено необхідністю нівелювати перевагу російської армії у повітрі під час майбутнього контрнаступу ЗСУ, – розмірковує експерт. – Ще одна особливість Рамштайн-11 у тому, що за лаштунками, схоже, залишилося дуже багато, у тому числі номенклатура запланованих поставок. І це також обумовлено майбутнім контрнаступом. Чим менше знатиме противник про постачання зброї української армії в нинішніх умовах, тим краще".

Наступ ЗСУ покаже, про яку техніку не йшлося на прес-конференції

Політолог Володимир Цибулько впевнений, що найважливіше в останньому зараз "Рамштайні" – це запевнення у непорушній солідарності з Україною.

"Втім, і інформація про підготовку танкових екіпажів на 31 американські Abrams теж варта уваги, – упевнений він. – Голова Пентагону Ллойд Остін та голова Комітету начальників штабів Збройних сил США Марки Міллі не були багатослівними під час прес-конференції. Та й відповіді їх були обтічні. Так, як правило, поводяться, коли вага слова особливо висока. І дії, якими прикриті вагомі слова, ще більш вагомі".

І тут, на думку Володимира Цибулька, може йтися не лише про передачу Україні озброєнь чи підготовку наших бійців, а й про радикальне обмеження поставок до РФ певних технологій та комплектуючих, щоб знизити можливості російського виробництва озброєнь.

"Наступний наступ ЗСУ покаже, про яку техніку не йшлося на прес-конференції", – підсумовує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" – не можна ставити Росію та Україну на один рівень: у Держдепі США зробили заяву про переговори.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини